Най-големият сайт за бойни спортове

       

Георги Георгиев: Спортът е лицето на всяка една държава

Новини, събития, дискусии за хората прекарващи повече време на земята, от колкото в стойка и обичат да използват ключове, захвати, хвърляния и други смазващи самочуствието техники.

Георги Георгиев: Спортът е лицето на всяка една държава

  0     Мнениеот oho на 04 Фев 2009, 10:42

Силна година по системата кю-дан отчете ръководството на сливенския клуб по джудо "Еврохолд". "Състезателите ни спечелиха призови места, както от международни прояви, така и от шампионатите в страната за различни възрастови групи", каза председателят на клуба Лъчезар Темелков. Той поясни, че в СК "Еврохолд" тренират общо 44 момичета и момчета, а джудото се оформя за Сливен като основен спорт.

В общината има изградени три клуба по джудо, а джудистите си конкурират в Държавните първенства. "Общината подпомага клубовете, които имат резултати, но тя не може да покрие всички необходими нужди. Трябва да се търсят испонсори", каза още Темелков.

Изпълнителният директор на СК"Еврохолд" Георги Георгиев, който е двукратен световен и европейски шампион по самбо и бронзов медалист от Олимпийските игри Атина връчи дипломи и колани на 35 момичета и момчета от клуба.

"Надвям се все така усърдно да тренират състезателите на Сливен и след няколко години да ни радват с отличия от световни първенства и олимпийски игри", каза пред журналисти Георгиев. Той поясни, че кю-дан системата изразява нивото на подготовка, която се изразява по спортния екип и по колана. Започва се от 6-то кю и се върви до 1-во. По-малкото кю означава, че състезателят е напреднал и знае повече техника и опит в спорта джудо. Дановете започват от 1-ви до 10-ти, а черен колан имат състезателите от 1 до 5 дан.

Световният шампион, който сега е общински съветник в родния си град Пазарджик и председател на Постоянната комисия за децата, младежта и спорта сподели, че 560 хиляди лева е отпуснала Община Пазарджик за развитието на детско-юношеския спорт. В града, след две седмици, за първи път ще се проведе и международният турнир по бокс "Странджа",а финансирането в по-голямата си част е от Община Пазарджик, която отпуска за надпреварата 30000 лева.

"Представянето на олимпиадата е една картина на това, което се случва в страната. Спортът е държавна политика и е лицето на всяка една държава", добави още бронзовият медалист от Олимпиадата в Атина Георги Георгиев.

Източник: Агенция Сливен
Аватар
oho
 
Мнения: 1031
Регистриран на: 24 Юни 2008, 09:33
Град: София

Назад към Граплинг

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта