Най-големият сайт за бойни спортове

Личен опит от улични боеве - заключения и съвети

Ситуации и решения, уличен бой, мръсни трикове и други сблъсъци извън залата.

Re: Личен опит от улични боеве - заключения и съвети

0     Мнениеот шамари на 23 Ное 2009, 16:00

EDDIX написа:Моля ви не обсъждаме дали е умно да се биеш по улицата,разбирасе че е идиотщина.(но чесно на мен ми е забавно,дори да ме набиат,а съм с више и на 27години)
Става бъпрос да си дадеме съвети, да обмениме опит.При мене лично от както почнах да тренирам сериозно бойни изкуства се биа много по рядко,и с някакво основание.
Ето няколко съвета ,който съм ги научил с вълчи опит.
Почти винаги боя на улицата е луда размиана на удари.Повечето хора замахват прекалено силно с нещо като курше (кука).Ударите са много неточни и лесно се дърпаш от тях.Най-хубавата контра е да влезеш само с прави удари.Ако можеш и да закриваш брадата с рамо докато удряш още по добре.Тактиката е изпитана и действа (незнам дали ще стане обаче ако се биеш с некой дългуч?)
Атски важно е да удариш пръв,(повечто боксиори ,като се бият на улицата удрят 1 път и чао)
N.B. Никога не тръгваите с силни удари отначалото,1во ударете 1,2 максимално бързи прави в брадата,ще видите как почва да премига на парцали и тогава идва ред на силния удър/и.И КО дано.
Не ритайте дори да имате страхотен"lowkicк"или др.Когато ритате само 1 бутане,или крачка към вас и си на земята.Ако вас ви ритат вие тръгнете рязко към него в момента на шута,или просто го бутнете напред с ръце.

Ти сериозно си висшист???
Евала на професорите ти!!!
шамари
шамари

Град: надалеко

0     Мнениеот Judista на 24 Ное 2009, 19:35

За парвият удар винаги стресира противника тжа е вярно. Но за ритане-то не е вярно. Защото ако го уцелиш в ребрата е много ефективно!
Истинският майстор е този, който знае как да си контролира силата, a не как да я използва. ..
Judista
Judista

Град: silistra

0     Мнениеот drelim на 24 Ное 2009, 23:26

"Бях тренирал само Самбо (спортно ).Тябваше да се бия с много добър боксьор.Бях сигурен че ще ме бие,а нямаше начин да отсъпя пред цялата ни компания.Реших че по до " .... eddix интересно на кое викаш самбо штот и аз самбистче пък само смях ме напушва кат те четох !
drelim
drelim

Град: sofia

0     Мнениеот EDDIX на 24 Ное 2009, 23:36

Във Локото и 153то през 1996-1999 главно. Тогава самобо и джудото бяха почти задно, имаше разлика че в 1то има душене.Но ти като самбистче(неграмотно при това) трябва да го знаеш.
Но темата е за Личен опит от срийтфаит.МОЛЯ ви непишете други коментари.Писнами от некомпетентни хора с мнения.
Аватар
EDDIX

0     Мнениеот katana на 25 Ное 2009, 10:55

ами едва ли ще получиш това което искаш,поради факта че хората които могат да споделят нещо смислено за улични сбивания,няма да го направят..защото хората които наистина,ама наистина участват в улични конфликти:
1.или не пишат по форуми
2. или не обичат да се бият на улицата но им се налага
3. или са супер дупер мега стрийтфайтъри,като теб и част от тук пишещите бивши ММА бойци на 21 години,които са с висше образование,а правописът им е на ниво 1 клас,че и по зле

да не говорим че в уличния бой правила а поради това и заучени стратегии няма..та съвети не бива да се дават,защото току виж някой ги послушал...и след това ядем жито..
да знам че е много актуално,и вървежно особено пред 16 годишни кифлички,да се говори за улични търкали..много е актуално да имаш белези,аркади..чат пат синьо око...малките бръмчалки връзват или на тва ,или на кинтите..
"глей,глей оня на бара кви белези има на лицето,сигурно е супер файтър,а?? "

всъщност не би следвало да ви прави впечатление онзи на бара,а седнали я в ъгъла невзрачен младеж,който спокойно пие бира и говори със събеседника/чката си..същия този,с очилата,ненатрапващ се на вид..който е направил белезите по лицето на супер файтъра на бара...
моят съвет е -ако можете ,избегнете уличния бой-много хора са се опитвали ,да направят впечатление,и име като се конфронтират с мен...все пак е мноо яко да се сбиеш с такъв човек...и почти никога до бой не се е стигало..дали защото успявам да говоря красиво? дали защото съм путио(всъщност пише са путьо)и се дърпам от конфликта?? дали заради белезите?? заради смлените кокалчета на ръцете ми??дали заради антуража ?? всъщност според мен,е заради факта че в един момент на конфликта пистолетът ми се показва под якето или сакото...но поради една от всичките причини,до бой не се стига в 99% от случаите.
а преди 15-тина години не беше така.биехме се,и то как ..но времената бяха други,законите бяха други...нямаше състезания по ММА на които да си мерим пишките...нямаше толкова дрога,пищови...
и все пак,ако няма начин да се размине боят-правете това което правите най добре,не търсете тактика,стратегия,или нещо което някой ви е казал да правите..най добрата ви техника,най бързо,най силно..тръгнал нашия да удря боксьор,при положение че е самбист-боже господи...

стигне ли се до бой-атакувай пръв,атакувай като за последно( че наистина може да е за последно,понякога втори шанс просто няма)...
но пак -най добре,ако можете избегнете боя..това няма да ви направи путио(хареса ми тази дума).освен ако не сте на 15-16 години...илитотално комплексиран тип..
лек ден ви желая
Аватар
katana

Град: Plovdiv

0     Мнениеот Aramis на 25 Ное 2009, 11:11

katana написа:ами едва ли ще получиш това което искаш,поради факта че хората които могат да споделят нещо смислено за улични сбивания,няма да го направят..защото хората които наистина,ама наистина участват в улични конфликти:
1.или не пишат по форуми
2. или не обичат да се бият на улицата но им се налага
3. или са супер дупер мега стрийтфайтъри,като теб и част от тук пишещите бивши ММА бойци на 21 години,които са с висше образование,а правописът им е на ниво 1 клас,че и по зле

да не говорим че в уличния бой правила а поради това и заучени стратегии няма..та съвети не бива да се дават,защото току виж някой ги послушал...и след това ядем жито..
да знам че е много актуално,и вървежно особено пред 16 годишни кифлички,да се говори за улични търкали..много е актуално да имаш белези,аркади..чат пат синьо око...малките бръмчалки връзват или на тва ,или на кинтите..
"глей,глей оня на бара кви белези има на лицето,сигурно е супер файтър,а?? "

всъщност не би следвало да ви прави впечатление онзи на бара,а седнали я в ъгъла невзрачен младеж,който спокойно пие бира и говори със събеседника/чката си..същия този,с очилата,ненатрапващ се на вид..който е направил белезите по лицето на супер файтъра на бара...
моят съвет е -ако можете ,избегнете уличния бой-много хора са се опитвали ,да направят впечатление,и име като се конфронтират с мен...все пак е мноо яко да се сбиеш с такъв човек...и почти никога до бой не се е стигало..дали защото успявам да говоря красиво? дали защото съм путио(всъщност пише са путьо)и се дърпам от конфликта?? дали заради белезите?? заради смлените кокалчета на ръцете ми??дали заради антуража ?? всъщност според мен,е заради факта че в един момент на конфликта пистолетът ми се показва под якето или сакото...но поради една от всичките причини,до бой не се стига в 99% от случаите.
а преди 15-тина години не беше така.биехме се,и то как ..но времената бяха други,законите бяха други...нямаше състезания по ММА на които да си мерим пишките...нямаше толкова дрога,пищови...
и все пак,ако няма начин да се размине боят-правете това което правите най добре,не търсете тактика,стратегия,или нещо което някой ви е казал да правите..най добрата ви техника,най бързо,най силно..тръгнал нашия да удря боксьор,при положение че е самбист-боже господи...

стигне ли се до бой-атакувай пръв,атакувай като за последно( че наистина може да е за последно,понякога втори шанс просто няма)...
но пак -най добре,ако можете избегнете боя..това няма да ви направи путио(хареса ми тази дума).освен ако не сте на 15-16 години...илитотално комплексиран тип..
лек ден ви желая

Подкрепям с две ръце.
Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.-Лао Дзъ
Аватар
Aramis

Град: София

0     Мнениеот alexelguapo на 25 Ное 2009, 11:49

Хей, Катана, ти мислил ли си да станеш писател? Много увлекателно пишеш.
Конкретно по въпроса на форума: на улицата няма правила и поради тази причина не могат да се дават съвети. Съвети дават треньорите на спортисти, които играят по правила.
Аз съм на 15г.:))))(2*+7). Имам обаче огромен опит зад гърба си: предимно по закусвални и детски площадки. Някой ако иска мога да му дам съвет как да сгъне 2 банички на крак. Да не си мислите, че е лесно? Особено ако държите в другата ръка боза и гледате да не се излее...докато ви блъскат разни файтъри в закусвалнята.
Аватар
alexelguapo

Град: Варна

0     Мнениеот titoblex на 25 Ное 2009, 12:04

А бре КАТАНА?Ти уби трикрак гипсиран кон с лопатата бре.Тоя лаф"СУПЕР ДУПЕР МЕГА ФАЙТЬРИ и така нататька,ве4е 15 минути не мога да спра да се смея и много добре познаваш психологията на УЛИ4НИТЕ ГЬЗАР ФАЙТЬРИ.А по темата ще пиша и съветвам ако има бутилки наблизо,една в главата веднага и тогава тупаници,трябва да има елемент на изненада,а имено бутилка
Силата зависи от вида знания, които притежаваме.
Аватар
titoblex

Град: dimitrovgrad

0     Мнениеот katana на 25 Ное 2009, 13:10

ами стар съм вече да се бия и аз съм на 15х2 +...ай да не изпадаме в подробности та поне да пиша...пък дали рзбирам нещо,или само пиша увлекателно-смятам че ще се разбере..или се е разбрало..
Аватар
katana

Град: Plovdiv

0     Мнениеот Nord на 25 Ное 2009, 16:36

Това е темата за заключения и съвети.
При уличен бой.
Държа на изказаната от някой друг теза, че най-добрата екипировка в този случай не е нож или бутилка, а хубави кецки с добър грайфер за по-добро сцепление по завоите.
Аз съм се бил по улиците като малък. Не мога да се похваля с кой знае какво. Два три пъти съм ме набивали, пет шест пъти съм набивал. Ако смятам, че съм прав - обикновено аз съм бил. Ако съм бил виновен - ял съм бой и не ми е хрумвало кой знае колко да се защитавам. Но... все пак тогава съм бил десет годишен. После... пораснах. И се научих да защитавам достойнството си, което става всъщност само с авторитетно държание, по други начини. Просто не влизах в конфликти. Защото... страх ме е от това да изразя агресията си. Не ме е страх да конфликтувам, а ме е страх да бъда агресивен, защото... не съм сигурен, че това, което ще открия, няма да ми хареса. Може да ми хареса да малтретирам, да троша, да смачквам личности... защото това е по-лесният начин да се почувстваш значим. Не да направиш нещо със себе си, а да отнемеш достойнството на другия и това да ти даде усещането за мощ. Не ща такава мощ, не ща такова самочувствие, смятам, че съм добър човек, който умее да се разбира с хората. Винаги съм смятал, също така, че съм боец. Така живея живота си. И някак си това не включва в себе си да съм и махленски бияч.
Nord
Nord

Град: Sofia

ПредишнаСледваща

Назад към На улицата