Най-големият сайт за бойни спортове

       

Шоколад

Всичко за правилното хранене и различните харнителни добавки.

Re: Шоколад

  0     Мнениеот katcko на 05 Юли 2011, 09:59

Съгласен съм за киноа-та,но тъй-като говорим за черния шоколад,много по-добре е да се ядът сурови какаови зърна и за справка ще дам един цитат:
Какаовите зърна не съдържат захар и са богати на протеини, мазнини, фибри, желязо, калций, магнезий, витамини от групите B, C, E, както и други съставки. Високото съдържание на магнезий в зърната заздравява сърдечния мускул, намалява коагулацията и регулира налягането на кръвта, намалява чувствително риска от образуване на сгъстявания и съсиреци. Какаовите зърна намаляват симптомите при втвърдяване на вените и артериите, както и менструалните спазми. Магнезият може да увеличи алкалността на нашето тяло, което помага съществено при детоксикация.
Какаовите зърна съдържат Серотонин, Триптофан, Анандамин, Допамин, Фенилетиламин (PEA) и моноаминооксидазни-инхибитори. Всички те имат положителен ефект върху мозъка като захранват с повече Серотонин и поддпомагат циркулацията на други невро-трансмитери.
Моноаминооксидазните-инхибитори (МАОИ) се използват като антидепресанти, подобряват настроението и повишават двигателната активност. МАОИ повишават времето на циркулацията на невро-трансмитери в мозъка, като блокират активността на някои ензими. Всички тези естествени елементи са свързани с усещането за щастие.
Триптофанът е амино киселина – анти-депресант. Играе важна роля при производството на Серотонин в мозъка ни.
Серотонинът е невро-трансмитер, който намалява безпокойството и помага на способноста ни да предотвратяваме стреса. Вярва се, че Серотонинът предотвратява преждевременната еякулация (PE).
Фенилетиламинът (PEA) е химичен елемент, пряко свързан с надбъбречната жлеза. Познат е като молекулата на любовта - отделя се при мъжете и жените, когато са влюбени. PEA повишава фокуса, бдителноста и положителното отношение към живота, което прави Какаото природния анти-депресант.
Анандамидът е познат като „химикалът на блаженството” (от Санскрит) и се отделя в тялото, когато „се чувстваме страхотно”.
Допаминът е регулатор на настроението, който ни помага да ограничаваме приема на храна и компулсивните поведенчески модели, като в същото време повишава коцентрацията и положителното отношение към живота.
Аватар
katcko
 
Мнения: 4
Регистриран на: 11 Фев 2011, 16:44
Град: Pleven

Re: Шоколад

  0     Мнениеот YoungCaesar на 05 Юли 2011, 12:53

Лошото е, че никога не можем да сме сигурни в написаното на опаковката :frown:
Няма начин да няма начин
Аватар
YoungCaesar
 
Мнения: 24
Регистриран на: 20 Фев 2011, 02:21
Град: Пловдив

Re: Шоколад

  0     Мнениеот Riko на 05 Юли 2011, 16:16

ПО-добре яж мед, като ти се прииска нещо сладко. МН по-полезен е а шоколада вреди на зъбите.
Също така не те знам по колко тренираш. Ако не тренираш достатъчно само качваш мазнини от
шоколада пък и зъбите заминават ама ти си решаваш.
Riko
Riko
 
Мнения: 15
Регистриран на: 31 Мар 2011, 00:40

Re: Шоколад

  0     Мнениеот JELLYFISH на 05 Юли 2011, 16:39

Riko написа:ПО-добре яж мед, като ти се прииска нещо сладко. МН по-полезен е а шоколада вреди на зъбите.
Също така не те знам по колко тренираш. Ако не тренираш достатъчно само качваш мазнини от
шоколада пък и зъбите заминават ама ти си решаваш.

Tук направо ми оцели слабото място ... рано сутрин 3- 4 филии хляб препчени и намазани с краве масло и отгоре мед! Ето това е един положителен старт на деня :D
JELLYFISH
JELLYFISH
 
Мнения: 88
Регистриран на: 30 Апр 2011, 21:56
Град: Varna

Re: Шоколад

  0     Мнениеот YoungCaesar на 05 Юли 2011, 17:30

То пък щото медът не води до кариеси, особено захаросания. Иначе е супер, пчелното млечице още повече ;)
Няма начин да няма начин
Аватар
YoungCaesar
 
Мнения: 24
Регистриран на: 20 Фев 2011, 02:21
Град: Пловдив

Re: Шоколад

  0     Мнениеот българиец на 08 Мар 2012, 01:29

katcko написа:95% от шоколада който се продава по магазините е с процент ГМО,има рафинирана захар,консерванти,аромати и т.н.Дали не e джънк ;)


Такива има в почти всички храни на скапания ни пазар. По същността си, поне навремето, много от продуктите са правени без тия боклуци, но БДС вече го няма, вече караме по американски - с боклуците. Но шоколадът, в умерени количества, е антиоксидант, не е опасна доза калории, а и човек без сладко не е човек, макар натуралният да е горчивичък.


YoungCaesar написа:То пък щото медът не води до кариеси, особено захаросания. Иначе е супер, пчелното млечице още повече ;)


"То пък щото" храната изобщо не води до кариеси и прочее, умник! Кариесите са както до генетика, така и до хигиена. А по-качествено от захаросания мед няма. Медът е дар от природата, уникален е като качества и въздействие върху организма.
Аватар
българиец
 
Мнения: 289
Регистриран на: 06 Мар 2012, 17:37

Предишна

Назад към Хранене и хранителни добавки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 2 госта

cron