Най-големият сайт за бойни спортове

       

Истината за показване на плочките

Истината за показване на плочките
Публикувано на: Август 24, 2010 в 08:23 ч
Снимка: Terry George

Показването на добре оформените коремни мускули е мечта и цел на мнозина трениращи. Но за съжаление не всички се стремят към целта си по правилния начин.

Всеки е виждал някой, който прави безброй коремни преси, тренировка след тренировка и въпреки това, плочките му не се показват.

Когато говорим за коремни мускули, тренировката им е подобна на останалите мускулни групи, в зависимост от това как ги искате да изглеждат. Трябва също да следите строго и диетата си.

"Плочките се правят в кухнята." Който и да го е казал първи е бил прав. За да се сдобиете с добре орелефени плочки, трябва да имате на 90% солидна диета и 10% правилни упражнения за тази мускулна група, както и да правите кардио тренировки. Може да тренирате по най-добрата програма на света, но ако не можете да свалите слоя мазнина, който покрива коремните мускули, никой няма да може да ги види.

Така че първото важно нещо, което трябва да знаете е, че диетата е най-важният фактор. Няма заобиколен път, освен ако не сте някой късметлия с добри гени, който може да яде каквото си поиска и пак да остане строен.

Сега нека разгледаме повече подробности около тренировката на коремните мускули.

Честота

Един от въпросите, който често назрява e: Колко често трябва да се тренират коремните мускули? Някой смятат, че трябва да се тренират всеки ден, тъй като са издръжливи мускули.

Помислете си и се запитайте следното: Кога мускулите нарастват и стават по силни? Отговорът: По време на почивката.

Така че, ако натоварвате коремните си мускули всеки ден, правите някое от следните две неща:

Не давате на мускулите си достатъчно време да се възстановят, следователно намалявате всички резултати, които желаете да видите.
Не ги тренирате достатъчно усилено, за да докарате тези малки мускулни разкъсвания, които са нужни за да пораснат мускулите по-силни.

Независимо кой от двата фактора е валиден за вас, трябва да го оправите.

Ако тренирате за сила на цялото тяло и използвате големи тежести, тогава тренировката на коремните мускули също трябва да включва тежест, а от там и времето за възстановяване е по-дълго и може да се наложи да съкратите тренировките за корем до два или три пъти на седмица.

Ако искате да постигнете повече стабилност в торса, може да го правите без тежести от три до четири пъти в седмицата.

Някои трениращи смятат, че коремните мускули нямат нужда от много време за да се възстановят, тъй като са по-малки, но в действителност коремните мускули не са по-различни от останалите мускули в нашето тяло. Колкото повече натоварвате мускулите, толкова повече ги разкъсвате и толкова повече време трябва да почивате. Няма полза от тренировките за корем всеки ден.

Повторения

След това трябва да определите повторенията за тренировката на коремните мускули. Добре ли е да се правят по 100 коремни преси или трябва да правим 8 до 12, както е прието за бодибилдинг програмите?

Нека първо определим целите си: колкото повече тежести използвате, толкова по-малко повторения трябва да правите.

Коремните мускули много лесно се адаптират към тренировките, затова трябва да сменяме често упражненията, които правим за тях, особено ако не използваме тежести.

Добре е да разполагате с три до четири упражнения, които въртите от седмица на седмица. Може да правите едно упражнение няколко поредни тренировки, но след това преминете към другото.

Ако целта ви е сила и тренирате с тежести, тогава трябва да намалите повторенията от 3 до 6, но увеличете сериите от 6 до 10.

Кога да правите тренировката за плочки

Коремните мускули се натоварват при изпълнението и на други упражнения като клекове, мъртва тяга или раменна преса.

Ако вече сте изморили корема, има възможност да се контузите, ако изпълнявате някое от споменатите упражнения с тежести. За да избегнете травми, правете тренировката за корем накрая.

Избор на упражнения

Известен мит е, че трябва да тренираме горната част и долната част на корема отделно. В действителност не можем да разграничим натоварването на тези мускули. Когато натоварваме корема, всичките му мускули участват.

Ако целта ви е издръжливост, може да намалите опората си. Това ще натовари коремните ви мускули в дълбочина. Добър вариант за това е да правите упражнения върху швейцарска топка, да въртите краката си в кръг, докато лежите на пода или да тренирате с медицинска топка и партньор.

Ако целта ви е сила и използвате тежести, изберете упражнения, които предлагат голям диапазон на движение, така че да натоварите коремните мускули от всички ъгли.

Хранителни добавки от нашия магазин

 • Scitec - 100% Whey Isolate / 700 gr.Scitec - 100% Whey Isolate / 700 gr.
  58лв.37лв.

  Scitec - 100% Whey Isolate / 700 gr.

  Производител: Scitec
  Добавка: 100% Whey Isolate
  Категория: Протеини
  Вид добавка: Суроватъчен протеин
  Разфасовка: 700 гр.
  Дози в опаковка: 28 дози
 • Amix - Myocell 5-Phase / 500 gr.Amix - Myocell 5-Phase / 500 gr.
  75лв.

  Amix - Myocell 5-Phase / 500 gr.

  Производител: Amix
  Добавка: Myocell 5-Phase
  Категория: Азотни/напомпващи
  Разфасовка: 500 грама
  Дози в опаковка: 20 дози
 • ActivLab - Mass Up Geiner / 5000gr.ActivLab - Mass Up Geiner / 5000gr.
  79лв.

  ActivLab - Mass Up Geiner / 5000gr.

  ActivLab - Mass Up Geiner


  Производител: ActivLab
  Добавка: Mass Up Geiner
  Категория: Гейнъри за покачване на тегло
  Вид добавка: Гейнъри
  Разфасовка: 5000 грама
  Дози в опаковка: 50 дози

  Mass Up Geiner e гейнер за покачване на килограми, който съдържа суроватъчен протеин концентрат, въглехидратна матрица, таурин и креатин.

   MASS UP съдържа суроватъчен протеин концентрат, въглехидратна матрица, креатин и таурин. Тази формула осезаемо подпомага трениращия да увеличи качеството и продължителността на тренировката. Увеличава силата и резултатите. Приеман след тренировка продуктът, ускорява мускулната регенерация и възстановяването на енергийните нива в тялото. Препоръчва се за хора и спортисти, търсещи по-бързо увеличаване на мускулната маса, сила и обем

  Начин за употреба: 100 г (една доза) се разтварят в 200 мл вода или мляко. В тренировъчен ден се приема 1 доза, около 60-90 минути преди тренировка и 1 доза след тренировка. В почивен ден - 1 доза, сутрин на гладно и 1 доза на гладно - преди обяда, вечерята или като допълнение към следобедната закуска.

 • Best Body - Future Omega-3 Salmon Oil / 150 caps.Best Body - Future Omega-3 Salmon Oil / 150 caps.
  26лв.

  Best Body - Future Omega-3 Salmon Oil / 150 caps.

  Производител: Best Body
  Добавка: Future Omega-3 Salmon Oil
  Категория: Мастни киселини
  Вид добавка: Рибено масло
  Разфасовка: 150 капсули
  Дози в опаковка: 150 дози


Заключение

Това е част от тренировката, която не е лесна за мнозина. Въпреки това липсата на резултати често идва от неправилна диета, а не от липса на добра тренировка.
 

Мнения в Facebook

Свързани Статии

12-минутни разцепване със собствено тегло и без никакви оправдания

12-минутни разцепване със собствено тегло и без никакви оправдания
Тази тренировка ви отнема само 12 минути, но натоварвaа на пълни обороти тялото.
Статии » ноември 19, 2015 (0)
цялата статия

Проста и ефективна MMA тренировка

Проста и ефективна MMA тренировка
Първото нещо, което трябва да направите, когато съставяте тренировъчния си план е да установите точно целите си.
Статии » август 21, 2009 (0)
цялата статия