Най-големият сайт за бойни спортове

       

Горене на мазнини чрез въртене на въглехидрати

Горене на мазнини чрез въртене на въглехидрати
Публикувано на: Май 14, 2013 в 10:38 ч
Снимка: wikimedia.org
Въртенето на въглехидратите представлява преминаване от нисък към висок прием на въглехидрати. Това е добре известна техника на бодибилдърите, тъй като много от тях свалят излишните мазнини по този начин.

Обичайно един стандартен бодибилдър може да яде 100-125 грама въглехидрати на ден за 3-4 дни, след което приема 400-500 грама на 5-тия ден. После той отново се връща към по-ниския прием на въглехидрати и така повтаря процеса.

По този начин метаболизмът се държи на бързи обороти, защото ако постоянно се поддържа нисък въглехидратен прием, метаболизмът се забавя.

Друг подход е да се намали приема на въглехидрати наполовина за 3-4 дни, а след това отново на 5-тия ден да се приемат повече. След това отново за 3-4 дни се приемат наполовина по-малко и процедурата се повтаря.
 

Добавки за топене на мазнини


 
Целта тук е да объркате малко тялото си, точно както и по време на тренировките във фитнес залата, трябва да сменяте упражненията с нови, за да не позволите на тялото да привикне към едни и същи, за да не попаднете в застой. Това е и причината бодибилдърите на строги диети да имат т.нар. "cheat day", в който се зареждат с въглехидрати. Целта е да шокирате системата, за да получите позитивни резултати.
Мнения в Facebook

Свързани Статии

Моркови

Моркови
Морковите отдавна се използват, освен като храна, и като лечебно средство.Свойствата им са известни още на древните гърци.
Статии » юли 11, 2008 (0)
цялата статия

Храни, полезни за сърцето

Храни, полезни за сърцето
В общество като нашето е много по-лесно, да не споменавам и бързо, да дадете малко пари в Мимас или МакДоналдса на отсрещната улица.
Статии » февруари 26, 2010 (2)
цялата статия