Зареждане

Учредиха национална асоциация на бойните спортове

Учредиха национална асоциация на бойните спортове
Публикувано на: Октомври 9, 2015 в 15:40 ч
Източник: Gong.bg
Национална асоциация на бойните спортове в България бе учредена вчера. Зад ново представеното сдружение, което е първо по рода си в системата на спорта в България, стоят състезатели на 476 спортни клуба от страната и 40 000 трениращи във всички възрастови групи.

Именно този факт допринася за особената значимост на Националната асоциация на бойните спортове, чиито стратегически цели са защита и утвърждаване на сходните бойни спортове, като част от физическата култура и спорт на нацията, както и представяне пред компетентните държавните органи.

През последното десетилетие бойните спортове са признати за водещи социално значими спортове в международен план. В България в 1359 училища и детски градини към момента успешно работят клубове по бойни спортове, но въпреки този факт през 2015 година бойните спортове са извадени като спорт от Програмата „Спорт за децата в детските градини“ на Министерството на младежта и спорта.

В този смисъл Национална асоциация разчита на бъдещи адекватни отношения и тясно партньорство с Министерството на младежта и спорта в посока реални промени в нормативната уредба - в подкрепа на развиващите се и актуални в спортове в България, като признание за постигнатите спортни международни успехи и високия интерес към практикуване на бойни спортове.

Организацията с президент Димитър Ангелов обединява представителите на следните спортни организации:

1. БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО КИКБОКС И МУАЙ ТАЙ

2. БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ШОТОКАН КАРАТЕ ДО

3. БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ТАЕКУОН-ДО АЙ-ТИ ЕФ

4. БЪЛГАРСКА ДЖУ ДЖИЦУ ФЕДЕРАЦИЯ

5. БЪЛГАРСКА КУДО ФЕДЕРАЦИЯ

6. БЪЛГАРСКА АЙКИДО ФЕДЕРАЦИЯ

7. БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО СУМО

8. БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО САМБО

9. БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО КЕНДО

10. БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО КАНАДСКА БОРБА

11. БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО УШУ

12. БЪЛГАРСКА КАРАТЕ КИОКУШИН ФЕДЕРАЦИЯ

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес