Зареждане

Кампания 'Да помогнем на Мишо заедно!' за състезателя от клуб IPON Благоевград

Кампания 'Да помогнем на Мишо заедно!' за състезателя от клуб IPON Благоевград
Публикувано на: Октомври 3, 2014 в 09:36 ч
Източник: в-к Струма
Невинна детска игра прикова към леглото 18-годишния ученик от НХГ "Св. Св. Кирил и Методий" - Благоевград, ММА боеца Михаил Николов, съобщава онлайн в-к Струма. 12-то класникът лежи парализиран и движи очичките си тъжно, говори още по -тъжно за случилото се, което преобърна живота му преди месец. Намираме го в дома му в благоевградското село Покровник. Мишо ни посреща с усмивка и започва разказа си, прекъсвайки на няколко пъти, след като сълзи пълнят очите му.
 
"Бяхме на баража край селото с момчета и момичета, знаете летни игри. Имаше изкопана от багер огромна дупка, която се превърна в бараж и там всички се къпехме. И така на 13 август, точно ден след като се върнах от морето, където работех, за да си изкарам парички, отидох с приятелите на баража. Радостен и щастлив, че вече съм си у дома бях в една еуфория и скочих от почти 5 метра в дупката, във водата. Не прецених, че е плитко и ударих главата си. Повече не помня нищо. Извадила ме е една моя приятелка и това е, нищо не помня. Закараха ме в болница и тук чух какво съм направил със здравето си, счупени прешлени на врата, които ще ме оставят инвалид за цял живот. Не можех да повярвам, това е жестоко."

Разговорът с Мишо прекъсва неговата майка Татяна.
"Все още не мога да повярвам, каква трагедия се стовари на главата ни, детето ми е златно, спортист, боец, добър ученик, работлив, нашата опора беше, нашата гордост, сълзи давят майката на Мишо. След операция в "Пирогов", Мишо има поставени пластини на врата, които семейство купило за 7 000 лева. Пластините поддържат счупените прешлени, но той не може да движи краката си, не усеща нито тях, нито ръцете си. Не може сам да се обслужва, да се храни. Гледа телевизия и чува веселите гласове на младежите около дома си, които всяка вечер излизат, ходят на училище и се забавляват."

Мечтите на Мишо са разбити. Първата му любов отложена... За Мишо има надежда и тя е в Германия, където се прави специална рехабилитация, за да може отново да проходи. Мишо е само на 18 години, семейството му не може да осигури сумата необходима за рехабилитацията в Германия. Не знаят точно колко е, но чакат Мишо да укрепне и да го заведат там. Кампания "Да помогнем на Мишо заедно" стартира днес, приятелите му и роднините на Мишо направиха негова страница във Фейсбук. Отново се сблъскахме със случай, в който сами трябва да си помогнем. Да подадем ръка на Мишо Николов, да му помогнем да стъпи на краката си. Защото му предстои абитуриентски бал, предстои му първото влюбване и защото не можем да останем равнодушни към драмата на едно момче на прага на истинския му живот.

ДА ПОМОГНЕМ НА МИШО ЗАЕДНО !

https://www.facebook.com/groups/545810175565344/

Дарителска сметка:
ОББ - Благоевград
BG25UBBS80021070542830
BIC: UBBSBGSF
Татяна Георгиева Николова - тел: 0889328033

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес