Зареждане

50 годишен български пожарникар счупи рекорд за най-много коремни преси

50 годишен български пожарникар счупи рекорд за най-много коремни преси
Публикувано на: Май 30, 2016 в 09:00 ч
Източник и снимка: chernomore.bg
Петдесетгодишният пожарникар Северин Василев счупи, ако не световните (които тепърва ще се проверяват), то поне националните рекорди по непрекъснати коремни преси в контролирана среда, съобщава chernomore.bg. Само за 38:02 минути той направи 1000 преси! Но с това съвсем не свършва всичко. Котата от 2000 беше премината за 1:17:05 ч. Точно за 2:00:00 ч. беше закована вече бройката от 3000! При 4000 бройки, хронометърът отчете 2:49:55 ч. Северин сложи точката на 4133 коремни преси за времето от 2:56:16 ч. Постижение, което до момента няма официален аналог в България!

Прави впечатление сериозната организация. В зала 509 на НСА с осигурен лекар и жури от трима души, засичащи броенето и времето с хронометър и дъска, където бяха записвани резултатите. С непрекъснато видео през цялото време и в присъствието на близки и приятели, с няколко телевизионни екипа в заключителния етап, регистриращи това феноменално постижение.

В световен мащаб, разбира се, намираме и по-впечатляващи резултати като рекорди за 24 часа с десетки хиляди коремни преси, но не трябва да забравяме, че в тези случаи се почива на определени интервали и дори се приема бързо разградима и освобождаваща енергия храна. В други случаи пък за час са правени двойно и тройно повече коремни преси, но с ползване на уреди и стойки, които значително улесняват практикуващия и допринасят за голяма бързина, като от значение е и начинът на изпълнение.

Северин е роден в град Девин през 1966 г. Със спорт се занимава от юношеските си години, когато тренира борба. Дълги години е спасител и инструктор по плуване, обучил десетки младежи. Треньор на деца по киокушинкай, печелили медали от национални първенства. И всичко това на напълно доброволни начала, единствено движен от своята любов към спорта. Като пожарникар работи вече 18 години, като през последните 3 години е в 4 районна служба по противопожарна охрана в София. Дългогодишен доброволец и сътрудник в БЧК, които го подпомогнаха в организацията на това събитие. Основната идея и цел на това постижение е да се покаже как един непрофесионален спортист във възраст, когато мнозина активни спортисти отдавна са минали в “пенсия” е в състояние да докаже възможностите на човешкото тяло, без помощта на каквито и да било медикаменти, препарати, стимуланти и дори хранителни добавки, които отдавна превърнаха професионалния спорт в надпревара между химическата индустрия и бизнеса.

Това прави постижението на Северин още по-впечатляващо. Преди старта измереното кръвно налягане на Северин беше 120/90, на финала след петнадесет минутна почивка стойностите показваха 90/60. След като приключи, той благодари на своето семейство и приятели за тяхната подкрепа и призова младите спортисти да не разчитат на химията, а на своята воля и психика.
 
“Всичко е тук!”, каза Северин, сочейки с показалец своето слепоочие. “Воля и дух, които могат да победят всичко! Да живее България!”

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес