Зареждане

Wanderlei Silva намира изненадващото допинг тестване за противоконституционно

Wanderlei Silva намира изненадващото допинг тестване за противоконституционно
Публикувано на: Април 13, 2015 в 14:45 ч

Бившият шампион в средната категория на PRIDE, Wandelrei Silva днес отново изсипа нова канонада обвинения към UFC. Този път темата беше изненадващото допинг тестване.
 
"Ако ще трябва да се бия с теб днес, трябва да съм чист днес. Има противовъзпалителни лекарства и болкоуспокояващи, които се считат за допинг, но не са. Аз съм против стероидите. Стероидите са нещо лошо. Но бойците имат право да правят каквото си пожелаят извън състезателния период. Не може просто така да се намесиш в личния живот на някой и да му вземеш кръв, за да видиш какво прави той. Аз съм против всичките лекарства и стероиди, но атлетите имат право на личен живот. Боецът трябва да е чист по време на състезанието. Извън състезателната му подготовка, животът си е лично негов."

Изненадващите допинг тестове извън състезателните периоди са нещо нормални и други спортове, включително и тениса, който е известен с доста стриктния контрол. Wanderlei обаче намира това нарушение на личния живот не само за неморално, но и в разрез с конституцията.
 
"Чух какво са правили някои от комисията... изглежда те са се появили на прага на дома на един от шампионите в 6:50 сутринта, за да го тестват. Какво е това? Някаква шега ли? Чух и че са принудили друг известен боец да се съблече пред всички хора, за да го тестват. Това е грубо нарушаване на нашите права. Те потъпкват правата ни като граждани. Тестовете трябва да се правят в деня на състезанието. Показателите трябва да са еднакви и на двамата бойци в деня на двубоя. Това е противоконституционно. Не може да има такива правилници.  То не се прави от атлети и те не знаят през какво трябва да мине един боец, за да направи шоу."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес