Зареждане

UFC прикрили резултати от допинг тест на Vitor Belfort

UFC прикрили резултати от допинг тест на Vitor Belfort
Публикувано на: Септември 23, 2015 в 09:26 ч

Допинг скандалите около Vitor Belfort отново стават гореща тема, след като журналистът Josh Gross публикува статия, в която разкрива интересни факти от допинг тестването на боеца в UFC 152, когато той се би с Jon Jones.

В публикацията става дума за странна ситуация, в която Belfort е имал по-високи от позволените нива на тестостерон три седмици преди двубоя, в етап когато е бил на тестостеронова терапия.
 
"Документите сочат, че нивата на тестостерон на Belfort са два пъти и половина над средното за човек на неговата възраст. Тогава тестостероновата терапия започваше да възприема като сериозен проблем за спорта, така че документът определено е трябвало да подложи на съмнение подготовката на боеца."

Според новината резултатите е трябвало да се изпратят до трима служители на UFC, но поради грешка, той е бил пратен до група от 29 бойци, мениджъри и треньори.

От UFC разбрали за този гаф и изпратили съобщение до всички получатели да игнорират имейла и да го изтрият.
 
"На 4 септември 2012 юрист на UFC е трябвало да изпрати документ с резултатите до трима служители на UFC. Вместо това обаче той по погрешка го е пуснал до съвсем други хора.

Това се случва в 15:00 часа. В 15:55 всички те получават ново писмо от юриста, което гласи 'Моля, игнорирайте предишния имейл и го изтрийте възможно най-скоро!!!!'."

В 19:16 всички неволни получатели вече имат ново съобщение - този път от изпълнителния вицепрезидент на UFC, Lawrence Epstein.
 
"По случайност на вас е било пратено писмо, което съдържа лична и конфиденциална информация относно Vitor Belfort. Затова настояваме да унищожите този имейл и неговото съдържание и да не разгласявате информацията в него на други лица. Моля, имайте предвид, че ако нарушите това, Zuffa няма да има друг избор, освен да търси съдебна отговорност от вас - както професионална, така и лична. Настоявам да ми потвърдите писмено, че сте получили този имейл и сте изпълнили директивите от него възможно най-бързо. Моля, обадете ми се, ако имате въпроси или желаете да дискутирате нещо по темата."

В документът, който е прикачен към проблемния имейл се вижда ясно, резултатите от предварителния допинг тест на Belfort. Според лабораторията нормалните нива на свободен тестостерон за мъже в неговата възраст са между 8.7 до 25.1 пикограма на милилитър.

Свободният тестостерон, който представлява от 0.5 до 3 процента от общия тестостерон в тялото е изключително важен при ускоряване на възстановяването и спортните постижения. При Vitor Belfort тези стойности са били 47.7 pg/ml, което е два пъти и половина над средната норма.

С две думи Belfort е имал много завишени нива на тестостерон - нещо, което се счита за положителен допинг тест, но въпреки всичко от UFC са позволили на боеца да се бие с Jon Jones.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес