Зареждане

Цифрите тласкат CM Punk към нов двубой в UFC

Цифрите тласкат CM Punk към нов двубой в UFC
Публикувано на: Септември 19, 2016 в 12:00 ч
 
UFC осъществи гениален маркетингов ход, давайки възможност на бившия кечист CM Punk да запише дебют в Октагона, макар и представянето му срещу Mickey Gall на UFC 203 да бе по-близо до комедията, отколкото до истинския бой.


Макар и Punk да демонстрира, че е твърде далеч от нивото на UFC, неговото участие в събитието се оказа изключително успешно от финансова гледна точка.

Доказателство за това са цифрите. UFC успя да продаде между 425 000 и 475 000 pay-per-view продажби за събитието в Кливланд, като голяма част от тях се дължат именно на участието на CM Punk в него.

Макар и тези цифри да не са рекордни, те поставят UFC 203 на четвърто място по този показател за годината, изоставайки единствено от UFC 196, UFC 200 и UFC 202.

Според експертите, ако CM Punk не бе част от файт картата на UFC 203, то събитието е щяло да продаде около 250 000 pay-per-view заявки - цифра, която е значително под тази, която вече споменахме. Именно и поради тази причина няма да е изненадващо, ако от UFC гласуват нова порция доверие на Punk в бъдеще.

Скоро след UFC 203 президентът на компанията Dana White заяви, че CM Punk вероятно няма да участва в ново събитие на UFC, но нищо чудно той и колегите му да размислят, имайки предвид огромния комерсиален успех на кечиста.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес