Зареждане

TJ Dillashaw: UFC не е спорт, ако не получа шанс за титлата

TJ Dillashaw: UFC не е спорт, ако не получа шанс за титлата
Публикувано на: Август 25, 2016 в 16:00 ч
 
TJ Dillashaw е поредният боец от UFC, който изрази разочарование от начина, по който от компанията уреждат мачове за титлите в отделните категории.


Вълна от реакции например предизвика решението Dan Henderson да получи шанс да се бие за пояса в средна категория, докато временният шампион в категория “перо” все още очаква Conor McGregor да защити титлата си за първи път. Бойци като Tyron Woodley също са склонни да пренебрегнат водещите претенденти в дивизията, търсейки възможно най-комерсиални сблъсъци.

TJ Dillashaw вижда себе си като безспорният претендент №1 в категория “петел”, като той не крие желанието си отново да се бие с шампиона Dominick Cruz. Според него би било истинско престъпление, ако Cody Garbrandt получи шанс за титлата преди него.

“Когато боецът под №1 бие боеца под №2, единственото, което би трябвало да следва за него, е мач за титлата. С кой друг ми остава да се бия? Срещу човека, от когото загубих на косъм, по мое мнение. Аз спечелих онзи мач с Cruz. Просто искам шанс да докажа, че съм по-добър боец от него. Вече победих човека, който бе №2 Raphael Assunscao. Свърших си работата, която трябваше да свърша, за да получа този шанс.”

“Няма как да ми откажат този мач. Ако те го направят, това би било истински обир. Това вече няма да е спорт. Тогава UFC ще прилича повече на забавление, отколкото на истински спорт. Надявам се, че това ще продължи да бъде спорт.”

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес