Зареждане

Tim Boetsch ще разчита на страйкинга си срещу 'Jacare'

Tim Boetsch ще разчита на страйкинга си срещу 'Jacare'
Публикувано на: Февруари 9, 2017 в 10:09 ч
 
Tim Boetsch се изправя срещу Ronaldo “Jacare” Souza в едно от големите предизвикателства в кариерата си на UFC 208.


Jacare е фаворит в сблъсъка, имайки предвид доста по-добрия си ранкинг, но Boetsch смята да използва възможността да се издигне нагоре в ранкинга на дивизията.

Той е наясно, че Jacare би бил опасен в граплинга, поради което Boetsch възнамерява да се възползва от предимството си в страйкинга.

“Очевидно е, че трябва да заложа на страйкинга си срещу него. Той е наясно с намеренията ми спрямо него. Мисля, че още от самото начало той ще опита да ме притисне до клетката. Ако той иска да ме свали на земята, това означава, че той ще се приближи в подходяща близост до мен, за да мога да използвам ръцете си. Зная, че там мога да го нараня. Мога да го нокаутирам и точно това планирам да направя”, сподели Boetsch.

“Зная, че имам предимство в страйкинга си. Всеки, който го е гледал в действие, знае, че той не е страйкър. Не мисля, че и той самият си въобразява, че е такъв. Той има мощ и може да те нарани, ако му позволиш, но също така и той замахва доста хаотично. Всеки, който знае как да контраатакува, знае, че подобни страйкъри са много отворени към това да бъдат нокаутирани.”

Той разкри и как се е готвил за граплинга на Jacare.

“Той е граплер от световна класа и е много опасен на земята. Не искам да въвличам себе си в граплинг двубой с него. Би било глупаво да се надявам да го победя с кимура или гилотина. Това е нереалистично. Тренирах своята защита спрямо поваляне, като обърнах внимание и на клинчовете, както и на бързото изправяне на крака. Подготвен съм за всичко подобно.”

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес