Зареждане

Тежка категория на UFC няма избор, освен да се развива

Тежка категория на UFC няма избор, освен да се развива
Публикувано на: Февруари 27, 2017 в 18:20 ч
 
През последните години тежката категория на UFC се разпознаваше чрез имена като Cain Velasquez, Junior Dos Santos и Fabricio Werdum - трима от най-добрите бойци в дивизията за всички времена.


Но с напредването на възрастта на тези трима бойци, неизбежно стигаме до етап на трансформация.

34-годишният Stipe Miocic е настоящият крал на тежка категория, след като той брутално нокаутира Werdum на UFC 198 през май. След това той успя и да защити пояса срещу Alistair Overeem.

Макар и да изглежда в пика на кариерата си, Miocic не е първа младост, нито такива са четиримата водещи претенденти в дивизията.


 

Velasquez е на 34 години, но кариерата му е съпътствана от контузии. Заради такава пропадна и насроченият му мач с Fabricio Werdum на UFC 207. Не е ясно, още колко време ще издържи тялото му.

33-годишният Junior Dos Santos очаква реванша си с Miocic през май, след като за последно записа успех над Ben Rothwell. Той победи Miocic в първия двубой помежду им, но загуби общо три от последните си шест двубоя, поемайки и много вреда в течение на кариерата си.

Werdum е най-възрастният от топ претендентите с неговите 39 години. Той все още е №1 в ранкинга на тежка категория, като е спечелил 7 от последните си 8 мача, губейки единствено титлата си срещу Stipe Miocic. Alistair Overeem от своя страна е на 36, като за последно бе нокаутиран от шампиона. Той ще се завърне в Октагона срещу Mark Hunt, но и за него можем да кажем, че вече е понесъл твърде много удари в течение на кариерата си.


 

Тези четирима бойци все още могат да спечелят титлата в тежка категория, но е ясно, че те вече навлизат в залеза на своите кариери.

Дивизията е длъжна да се развива, като този процес вече стартира. Най-вече с възхода на №6 и №6 в ранглистата - Francis Ngannou и Derrick Lewis. Ngannou е понастоящем на 30 години, докато Lewis е на 32. Те може и да не са точно млади, но са сравнително такива, сравнено с ветераните в категорията.

“The Predator” в момента е с актив от 10-1, като той е в серия от 5 поредни победи в Октагона. За последно той нокаутира бившия шампион Andrei Arlovski в първи рунд, като се очаква в следващия си двубой да получи голямо име за съперник.



Lewis, от друга страна, постигна впечатляващ нокаут във втори рунд над Travis Browne преди броени дни. “Black Beast” е вече в серия от 6 поредни победи, като 5 от тях са дошли посредством нокаут. Неговите забавни умения пред микрофона радват феновете, а мистериозната му сила за нокаути вероятно ще продължи да му носи големи мачове в бъдеще

Как смятате, виждате ли Ngannou и Lewis с титлата в тежка категория в бъдеще?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес