Зареждане

Ситуацията около Anderson Silva става още по-заплетена

Ситуацията около Anderson Silva става още по-заплетена
Публикувано на: Юни 26, 2015 в 21:23 ч

Сценарият се заплита.

Anderson Silva е бил тестван два пъти в рамките на две минути преди двубоя си с Nick Diaz в UFC 183 през януари. Първият тест е бил изпратен в лабораторията Quest Diagnostics, а вторият в Sports Medicine Research & Testing Laboratory. Резултатите от втория тест, както вече всички знаем, показаха наличието на стероида дростанолон.

Но тук нещата започват да стават много странни. Първият тест е бил чист.

Ето и снимки на резултатите от двете изследвания:
 

 


Източникът е журналистът Jorge Correa. Излиза че резултатите от първата проба са напълно различни от резултатите на втората, а и двете са взети в рамките на минути.
 
"Попитах атлетическата комисия на Невада каква е причината отрицателния тест да бъде пренебрегнат в целия този процес. Ръководителят на това дело, Christopher Eccles, обясни че отрицателните резултати не са повод за безпокойство, а такива са само положителните. Затова те са избрали да не се занимават с отрицателния тест, а само с положителния. Но защо първия тест не е станал публично достояние? Много просто: защото никой не бил питал. Комисията не е длъжна да дава такава информация, освен ако не и бъде поискана."

Correa подчертава, че е доста необичайно да се взимат два допинг теста за такова кратко време и това не е практика на световната антидопингова агенция.

Със сигурност адвокатите на Silva ще използват това, за да защитят невинността на боеца. Неговото изслушване пред комисията е на 7 август.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес