Зареждане

Ще се качи ли Max Holloway в лека категория за двубой с McGregor?

Ще се качи ли Max Holloway в лека категория за двубой с McGregor?
Публикувано на: Декември 6, 2016 в 09:55 ч
 
Макар и Max Holloway да се бие в категория “перо” в настоящия момент, той не отхвърля възможността да се качи и в по-горна дивизия, стига да си осигури шанс за реванш с шампиона в лека категория Conor McGregor.


Наскоро в свое интервю Holloway заяви, че е готов да се качи дори в тежка категория, стига да получи шанс да си отмъсти за загубата, допусната от Conor преди години.

“Мач с McGregor може да се случи по всякакъв начин. Той каза 70 или 77 килограма. Наскоро аз казах, че съм готов да се бием и в тежка категория, стига той да го пожелае.”

“Моят рожден ден е след няколко дни. Аз съм на 25. Тялото ми расте, нали знаете? Планът ми е да убия всички и да елиминирам всички претенденти, без да се оплаквам”.

При Max Holloway има далеч повече доводи от чисто-физическо естество, защо той би могъл да се придвижи нагоре в категориите. За разлика от Jose Aldo, на височина Max Holloway достига дори шампиона в полутежка категория Daniel Cormier.

И докато изглежда така, сякаш Conor McGregor никога повече няма да се върне в категория “перо”, за да се изправи срещу Jose Aldo, Max Holloway знае, че шансът за него е да се премести в лека категория, където ирландецът понастоящем е шампион.

А аргументи за такъв мач не липсват. Holloway е в серия от девет поредни победи, откакто бе победен от McGregor. Той е в убийствена форма и е фаворит срещу Anthony Pettis на UFC 206. Когато той се изправи срещу Conor, Holloway бе на едва 21 години. И през тези години успя значително да подобри нивото си.

Ако той спечели срещу Pettis и грабне временния пояс в категория “перо”, той може и да избере да се качи в лека категория, очаквайки двубой с Conor McGregor. Там обаче претенденти не липсват, като в силна позиция за подобен мач са Khabib Nurmagomedov и Tony Ferguson.

Ако Max Holloway действително иска да си осигури двубой с Conor, вероятно това преминава и през победа над Jose Aldo, което би го направило безспорен шампион в категория “перо”. А кой знае, той би могъл да бъде и дори по-опасен боец, ако след това се качи в лека категория. Определено физическите му данни и височина предполагат нещо подобно.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес