Зареждане

Създадоха нова Асоциация, защитаваща правата на бойците

Създадоха нова Асоциация, защитаваща правата на бойците
Публикувано на: Декември 1, 2016 в 09:02 ч
 
Бившият изпълнителен директор на Bellator Bjorn Rebney и популярни бойци от UFC, сред които Georges St-Pierre, Cain Velasquez, T.J. Dillashaw, Donald Cerrone и Tim Kennedy, обявиха официално създаването на ММААА - Асоциация на атлетите от смесените бойни изкуства.


Основната цел на ММААА ще бъде защита на колективните интереси на бойците в UFC. Поне на този етап, Асоциацията не изглежда да бъде насочена за хората, които са извън рамките на UFC.

ММААА се присъединява към създадената от спортния агент Асоциация на професионалните бойци (PFA), чиято мисия е подобна.

Легендата Georges St-Pierre бе един от хората, които присъстваха на обявяването на MMAAA. Ето какво сподели GSP пред медиите:

“Зная, че бойците се страхуват, но е време да направим стъпка напред и да сторим това, което е нужно. Никога не бива да сме уплашени да се борим за правата си и за това, което е правилно”.

Една от основните цели на ММААА ще бъде предоговаряне на процента от приходите за бойците, който трябва да бъде увелечен от 8 на 50 процента, като също така ще се работи и върху договарянето на голяма колективна договорка с компанията.

На този етап не е ясно, откъде точно идва или ще идва финансирането на новата Асоциация.

"Бих предположил, че имайки предвид нивото на успеха, който UFC достигна, то нейните бойци няма да бъдат оставени зад борда”, коментира и Tim Kennedy.

Bjorn Ribney побърза да уточни, че ММААА няма да функционира като съюз, тъй като това би проточило във времето искането на бойците. Според него, евентуално реално обединение на бойците би им дало съвсем реална сила в защита на техните искания, дори и Асоциацията да не е съюз според рамките на закона. Ribney дори посочи, че не изключва вариант за обща стачка, ако исканията на бойците останат нечути.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес