Зареждане

Royce Gracie: Demian Maia може да подобри моя рекорд

Royce Gracie: Demian Maia може да подобри моя рекорд
Публикувано на: Август 31, 2016 в 18:11 ч
 
Royce Gracie доминира над останалите в ранните дни на UFC със своето джиу-джицу, записвайки десет победи чрез събмишън за тринадесет месеца между UFC 1 и UFC 4.


Бразилският джиу-джицу експерт Demian Maia се приближава до това постижение. Започвайки своята UFC кариера през 2007 година, той записа пет успеха със събмишън в първите си пет двубоя в средна категория. Откакто той премина и в полусредна категория през 2012 година, той е накарал четирима свои опоненти да се предадат. Така той е на вече само една победа със събмишън от рекорда Royce Gracie.

За последно Maia постигна успех над Carlos Condit на UFC on FOX 21, като той си заслужи комплименти от страна на самия Royce Gracie. Damian Maia е и бразилецът с най-много победи в историята на UFC - 18.

“Мачът му бе перфектен. Той показа колко ефективно е джиу-джицуто. И че той може да печели, използвайки единствено джиу-джицу. Вървейки по този начин, той може да подобри този рекорд. Той се справя страхотно.”

“Няма нужда да разменяш удари с опонента си, или пък да му позволяваш да те удря в лицето, за да спечелиш един двубой. Demian доказа това. Един боец трябва да работи върху играта си на стойка, но и джиу-джицуто е достатъчно, за да спечелиш един мач.”

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес