Зареждане

Overeem: Fedor не е най-великият в историята

Overeem: Fedor не е най-великият в историята
Публикувано на: Август 19, 2016 в 12:00 ч
 
Руската легенда Fedor Emelianenko е считан от мнозина за най-великия боец в тежка категория в историята на ММА, но претендентът за титлата на UFC Alistair Overeem не е на същото мнение.


Холандецът, който се подготвя за двубоя си с Stipe Miocic за титлата, смята, че Fedor няма как да бъде №1 в историята, след като никога не се е бил в UFC.

През кариерата си Emelianenko изкара цели 28 поредни мача без поражение, като той има записани седем победи над бивши или бъдещи шампиони на UFC, като в това число влизат Mark Coleman, Antonio Rodrigo Nogueira, Kevin Randleman, Tim Sylvia и Andrei Arlovski. Според Alistair Overeem обаче, това не е достатъчно.

“Не мисля, че Fedor заслужава титлата “най-велик на всички времена”. Той така и не подписа с UFC. По един или друг начин, винаги е поемал по лесния път, което прави и в момента.”

“Не ме разбирайте погрешно. Познавам го лично и го харесвам като човек - той е много скромен и добър, като може да се похвали и с отлична серия в Rings и PRIDE, но след PRIDE, той така и не подложи себе си на истински тест.”

“Ако той искаше да бъде запомнен като най-великият в историята, той трябваше да подпише с UFC и да предпочете трудния път. UFC е най-трудната дивизия, просто нещата стоят по този начин. Тук всеки боец е корав, като няма лесни мачове или опоненти. Той трябваше или да напусне след своя успех, или да подпише с UFC. Но той не направи нито едно от двете.”

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес