Най-големият сайт за бойни спортове

       

Mirko Filipovic не изключва възможността за прощален двубой

Mirko Filipovic не изключва възможността за прощален двубой
Публикувано на: Януари 11, 2017 в 09:19 ч
 
Легендарният Mirko “Cro Cop” Filipovic спечели турнира в тежка категория на RIZIN, а след това хърватинът обяви, че прекратява своята епична ММА кариера. Той изтъкна здравословни причини като главно основание за решението си.


Но като всеки друг боец, той допълни, че винаги ще има “огън” вътре в него.

“В мен винаги ще гори огън. Настъпва обаче момент, в който трябва да си кажеш, че това е достатъчно. В бойните спортове има твърде много шампиони, които просто не знаят кога да спрат. Винаги ще има по-млади и по-силни бойци, които идват и идват”.

Filipovic все пак си остави “вратичка” за един последен и прощален двубой. Той също така сподели щастие, че може да се оттегли като шампион и със седем поредни победи на сметката си.

“Безценно е да напуснеш спорта като победител - с шампионски пояс. Но би било хубаво да се възстановя достатъчно добре, за да се бия един последен път. Може би в Япония. Би било хубаво, но и да ви кажа истината - не зная как ще протече операцията ми”.

“Мисля, че е важно как точно напускаш спорта. Ако бях по-млад, разбира се, щях да мисля различно. Но на 42 години това е достатъчно”.

Мнения в Facebook

Свързани Новини

Легендарният Mirko 'Cro Cop' обяви края на кариерата си

Легендарният Mirko 'Cro Cop' обяви края на кариерата си
Той изтъкна здравословни причини за оттеглянето си.
Новини » януари 5, 2017 (13)
цялата новина

Wanderlei Silva отговори на нападките на Mirko

Wanderlei Silva отговори на нападките на Mirko
"Cro Cop" не прие изобщо добре новината и излезе с много пиперливо изказване по адрес на бразилеца, сравнявайки го със страхливец с пилешко сърце. Отговорът на Silva обаче не закъсня.
Новини » декември 4, 2016 (13)
цялата новина