Зареждане

Mark Hunt внесе граждански иск срещу UFC

Mark Hunt внесе граждански иск срещу UFC
Публикувано на: Януари 11, 2017 в 09:31 ч
 
Боецът от тежка категория на UFC Mark Hunt изпълни заканата си и внесе граждански иск срещу президента на компанията Dana White и бившия шампион в дивизията Brock Lesnar.


Както можете да се досетите, причина за това е случилото се около UFC 200, когато Lesnar даде положителна допинг проба след двубоя си с Hunt. Искът на “Super Samoan” е внесен в съда на щата Невада, като претенциите на боеца са за финансово обезщетение.

“Искам UFC да разберат, че не е окей да продължават да правят това, което правят”, заяви Hunt, продължавайки: “Те позволяват на хората да правят това. Те имаха шанса да отнемат парите на този тип, защото той е измамник, но така и не го направиха”.

“Какво послание изпращат те на момчетата и момичетата, които един ден биха искали да бъдат бойци? Посланието е “просто трябва да мамите и това е напълно окей”. В едно общество, когато извършиш престъпление, трябва да си платиш. Защо да е различно в ММА? Когато говорим за спорт, в който се нараняваме един друг, това е дори по-лошо. Те трябва да поемат отговорност за всичко това”.

Mark Hunt добави, че според него наложената санкция на Brock Lesnar, а именно - десет процента от хонорара му на стойност 2.5 милиона долара, не е била достатъчно сурово наказание за провинението.

“Не искам да бъда в тази позиция. Поставен съм в странно положение, защото все още имам договор с UFC. Феновете казват - “Mark, ти знаеше, че той зоби”. Не, не знаех. Ти гледаш към него и си казваш - “да, той взима нещо”, но аз не съдя книгата по корицата. Поисках договорът ми да бъде прекратен, но не мога. Трябва да работя, както всеки друг”.

Въпреки заведения иск, Mark Hunt ще се бие с Alistair Overeem на UFC 209 на 4 март.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес