Зареждане

Mark Hominick на крачка от двубой за титлата в свръхлеката на UFC

Mark Hominick на крачка от двубой за титлата в свръхлеката на UFC
Публикувано на: Януари 16, 2011 в 17:30 ч

Mark Hominick е на победа разстояние от двубой за титлата на UFC в свръхлеката категория. 

Dana White потвърди във вторник, че ако "The Machine" победи George Roop в предстоящото UFC Fight for the Troops 2, което ще се състои на 22-ри януари, ще получи двубой срещу Jose Aldo за титлата в свръхлеката, който двубой ще се състои в UFC 129 на 30-ти април в Rogers Centre в Торонто, Канада.

Двубоят ще има и допълнително значение за 28-годишният Hominick, който е родом от Тъмесфорд, Онтарио, Канада. 

На въпрос, какво ще се случи ако Hominick все пак загуби от Roop, White заяви, че от промоцията ще трябва "да се върнат обратно на чертожната дъска."

Първоначално Hominick имаше предложение за двубой срещу Aldo в UFC 125, но получена контузия на ръката го принуди да се оттегли от тази среща.

Hominick бе гост в предаването The MMA Hour, като докато отказваше да говори за двубоят си срещу Roop, той сподели за желанието си, наистина да присъства в картата за предстоящото събитие в Торонто.

"Навлизам в десетата година откакто се състезавам професионално, като да бъда включен в картата с основните двубои в родната си провинция, ще бъде сбъдната мечта." 

Hominick има рекорд от 2-0 в UFC, побеждавайки Yves Edwards и Jorge Gurgel през 2006-та като боец в леката категория. Записвайки рекорд от 3-0 откакто се завърна при Zuffa, този път като боец в свръхлеката категория на WEC, ако постигне още една победа, "The Machine" ще получи възможност да се бие в първият двубой от историята на UFC, за титлата в свръхлеката категория.

Aldo трябваше да защитава титлата си в UFC 125 срещу Josh Grispi, но бе принуден да се оттегли поради неприятна контузия на гърба. Боецът с рекорд 18-1 държи титлата в свръхлеката от ноември 2009-та година.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес