Зареждане

Легендата Dan Severn внася революция в аматьорския ММА

Легендата Dan Severn внася революция в аматьорския ММА
Публикувано на: Октомври 28, 2016 в 18:00 ч
 
UFC легендата Dan Severn е едно от добре познатите имена в света на ММА. Той стартира своята кариера през 1994 година на UFC 4, когато правилата са били доста по-различни, отколкото сега.


“The Beast” разкри, че сега голямата цел пред него е да внесе революция в света на аматьорския ММА, налагайки стандарт от правила, които всички атлетически комисии да следват.

“Правилата в аматьорския ММА са наложени. Същото обаче не важи за аматьорския пазар. Много щатове нямат установени правила за аматьорския ММА. В Северна Дакота например изобщо няма показни двубои, там всичко е на професионално ниво.”

“Искам да помогна на аматьорския пазар. Мисля, че успяхме да сглобим най-добрите възможни правила. На първо място трябва да са атлетите - преди всичко останало. Трябва да се наложат набор от правила. Това са правила, които трябва да позволят и провеждането на повече аматьорски събития. Има определени аспекти от ММА, които са много жестоки и могат да доведат до нараняването на хора, особено ако е като старата ера, която позволяваше например удари с колене по противници на земята. Или пък удари с лакът, които могат да бъдат разрушителни.”

В момента аматьорският ММА остава не достатъчно регулиран със строги правила от страна на атлетическите комисии. Не малко от тези събития дори се провеждат в индиански резервати, където комисиите нямат какъвто и да е контрол върху това, което се случва.

Dan Severn разкри, че вече е провел срещи с комисии от различни части на САЩ, за да се договори налагането на обединени правила, близки до тези на професионалния ММА. Това би “сплотило” света на аматьорския ММА и би предпазило младите бойци в самото начало на техните кариери.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес