Зареждане

Jose Aldo готов да се обърне към съда, ако UFC не прекрати договора му

Jose Aldo готов да се обърне към съда, ако UFC не прекрати договора му
Публикувано на: Септември 29, 2016 в 08:45 ч
 
Дългогодишният треньор на Jose Aldo Andre Pederneiras обяви, че бразилският боец е готов да се обърне и към съда, ако от UFC не пожелаят да прекратят договора му с компанията.


Както е известно, Aldo поиска отношенията му с UFC да бъдат прекратени, след като той отново не получи шанс за реванш от Conor McGregor, който ще се бие с Eddie Alvarez за титлата в лека категория на UFC 205.

В гневно интервю Aldo заяви, че според него McGregor “управлява UFC”, като той не желае да участва в това. Президентът на UFC Dana White пък реагира бързо, заявявайки, че компанията няма намерение да прекратява контракта на бразилеца.

“Danа и новите собственици трябва да осъзнаят, че има напълно недоволен служител, който не иска да продължи с тях”, заяви Andre Pederneiras, продължавайки: “Ако в Бразилия един служител отиде при шефа си и му каже “шефе, искам да напусна”, то той би отговорил “окей, не мога да те задържа насила”. В UFC са на принципа “не, не може, оставаш с нас, може и да не правиш нищо, но не можеш да си тръгнеш.”

“Това вероятно ще принуди Jose да се обърне към съда, за да прекрати договора си. Ние не искаме война с UFC, нито искаме да говорим лошо за когото и да е. Просто искаме да имаме правото да кажме “повече не искам да бъда тук, не става дума за парите, просто не искам да бъда тук.”

“Той вече бе ядосан, когато ситуацията му отново бе оставена без отговор. Не можеш да се отнасяш така с някого като Aldo. Можеш да го направиш с някой, който току-що е влязъл в UFC, но не и с човек, който бе непобеден в течение на десет години. Който загуби, но си заслужи реванш, за който бе изигран и така и не се случи. Аз също имам компания и мисля за финансовия й интерес, но не лъжа служителите си.”

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес