Зареждане

Jon Jones може повече да не се бие в UFC

Jon Jones може повече да не се бие в UFC
Публикувано на: Май 5, 2015 в 14:00 ч

Честно или не, изглежда постигнатото от Jon Jones в тежък спорт като ММА, е забравено от всички. Той постави множество рекорди, сред които за най-млад шампион, побеждавайки легенда след легенда. Но това остава в миналото, тъй като на дневен ред са кашите, които "Bones" забърка извън Октагона с поредната си изцепка - катастрофа, от която избяга.

Мениджърът на боеца, Malki Kawa е огорчен, че всички бързо са започнали да съдят Jones и са забравили какво е постигнал той.

Няколко дни след като новината за произшествието се разчу, UFC решиха да отнемат титлата на Jones и да го отстранят за неопределено време. Kawa обаче не е съгласен с тази постъпка.
 
"Jon Jones спечели титлата в Октагона и никой не го е побеждавал, за да я вземе. От друга страна много хора започнаха да правят заключение, без да имаме нито едно проведено дело за инцидента. Не мисля, че е правилно така да се раздават наказания. Но разбирам и постъпката на UFC, спонсорите и всички останали.

Обаче е редно когато някой атлет, независимо дали Jon Jones или някой друг, ако бъде обвинен в нещо, той трябва да има правото да се защити.

Бих се радвал да има наказания след като минат делата. Но разбирам, че съдът на обществото понякога е по-тежък."

В резултат на отстраняването на Jones, Daniel Cormier получи нов двубой за титлата. Той ще се изправи като заместник на Jones срещу Anthony Johnson в UFC 187 на 23 май.

Бъдещето на Jones в същото време остава неясно, включително и това дали някога отново ще се бие.
 
"Не знам със сигурност. Твърде вероятно е това да бъде последния път, в който Jones се бие в Октагона. Мисля, че той ще се фокусира сега повече върху себе си. Ще си вземе нужното време за уединение.

Тук говорим за нещо повече от бизнес. Той е мой приятел и мен ме е грижа за него. Така че напълно ще го разбера, ако той реши да не се връща повече в този спорт. Той пак ще остане като най-великия за всички времена и никой не може да ме убеди в нещо различно. Никой друг боец не е успявал да постигне това, което той успя и никой не е влияел на спорта като него."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес