Зареждане

Holly Holm официално обжалва загубата си на UFC 208

Holly Holm официално обжалва загубата си на UFC 208
Публикувано на: Февруари 16, 2017 в 09:21 ч
 
Holly Holm официално ще обжалва поражението, което тя допусна срещу Germaine de Randamie в двубоя за титлата на UFC в категория “перо” при жените.


Holm и De Randamie се срещнаха в основното събитие на UFC 208, а холандката спечели срещата със съдийско решение, получавайки само точка повече от Holm и при тримата съдии.

Остава обаче въпросът, дали De Randamie изобщо трябваше да има точка повече от американката, имайки предвид, че тя на два пъти нанесе силни удари след сирената в главата на Holm. А ако съдията бе достатъчно стриктен, за да й отнеме една точка, то резултатът от срещата щеше да е друг.

Реферът Todd Anderson понесе много критики заради случилото се, но неговите колеги John McCarthy и Marc Goddard напомниха, че според правила, не сирената слага окончателно край на рунда, а това е работа най-вече на рефера. 

Самата De Randamie заяви, че е готова да даде реванш на Holly Holm, за да може всички неясноти около двубоя да бъдат елиминирани.

От екипа на “Preacher’s Daughter” обаче разпространиха официално изявление, че ще обжалват крайния резултат от мача.

“С уважение изискваме от комисията да ревизира действията на рефера Todd Anderson и начина, по който той не регистрира нарушение и не отне точка в края на рундове 2 и 3. Настояваме да бъде определен справедлив резултат”, се казва в изявлението на мениджъра на Holm Lenny Fresquez.

“Това бе крещящо. Много крещящо. Надявам се, че Germaine е дама на своята дума и ще даде на Holly незабавния реванш, който тя й обеща”, добавя той.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес