Зареждане

Фен заведе дело срещу Jon Jones

Фен заведе дело срещу Jon Jones
Публикувано на: Август 30, 2016 в 09:52 ч
 
Човек на име Sean Slattery е завел дело срещу Jon Jones и неговите мениджъри от First Round Management във Върховния съд на Сан Диего. Обвиненията на Slattery са за укриване, небрежност, изопачаване и неизпълнение.


В своя иск към съда фенът на UFC посочва, че си е купил четири билета за събитието UFC 200, специално за да види двубоя за титлата в полутежка категория между Daniel Cormier и Jon Jones. Срещата обаче така и не се състоя, заради положителните допинг проби на Jones.

Slattery обяснява, че в следствие на това той се е почувствал “ограбен и измамен”, чувствайки както икономическа, така и неикономическа вреда от поведението на Jon Jones. 

За съжаление на ищеца, Jon Jones даде положителна проба единствено за хидрокси-кломифен и летрозол, които практически представляват естрогенни блокъри, понякога използвани след цикъл със стероиди. USADA категоризира тези препарати като “специфични субстанции”, поради по-голямата вероятност за правдоподобно обяснение за провал на тестовете. Стандартното наказание за първо провинение при използване на забранени препарати е две години, но при “специфичните субстанции” санкциите варират от публично предупреждение до максимум една година наказание.

На този етап имаше и множество индикации, че Jon Jones е дал положителна проба за лекарството сиалис, което се използва за стимулация на сексуална основа и при проблеми с ерекцията. Очаква се в случая Jones да се размине с публично предупреждение или малко по-лошо, ако той не е обявил предварително пред допинг ченгетата за употребата на сиалис.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес