Зареждане

Chael Sonnen обясни защо UFC са уволнили Liddell и Hughes

Chael Sonnen обясни защо UFC са уволнили Liddell и Hughes
Публикувано на: Декември 10, 2016 в 14:12 ч

UFC легендите Chuck Liddell и Matt Hughes бяха отстранени от UFC миналата седмица, но ето и детайлите.

След като UFC бе закупено от новите собственици WME-IMG за 4,2 милиарда долара, очаквано започнаха промените. Много отдели на организацията бяха закрити и до момента около 100 служителя съкратени. След като се наслаждаваха на добри позиции в UFC след приключването на кариерите си, Chuck Liddell и Matt Hughes също бяха съкратени.

Решението да се отстрани "The Iceman" от организацията не се прие добре от неговите фенове, които се запитаха защо новите собственици постъпват така с хора, които са помогнали в изграждането на този спорт. Liddell е бивш шампион в полутежката категория, а Hughes е двукратен шампион в полусредната.
 
Фалшиви работни позиции
 
Според Chael Sonnen и двамата бойци, Liddell и Hughes, са били на фиктивни работни позиции в UFC. Според него Forrest Griffin не е загубил работата си, защото той действително е приел на сериозно ангажиментите си и се е явявал на работа. Hughes е трябвало да отговаря за връзките с правителството, а Liddell е бил вицепрезидент на бизнес развитието.
 
"Новите собственици уволниха Liddell и Hughes. Ако аз купувам компания, ще прегледам и ще видя къде са дупките. Разбира се, че ще освободя тези двамата, които са на заплата от 30 хиляди долара на месец, но дори не живеят в щата, в който е офиса на компанията. Знаете ли защо Forrest Griffin си запази работата?"
 

 
Forrest работеше
 
"Той беше единствения от тях, който прие работата си сериозно. Това което трябваше да се случи, от гледна точка на UFC е, че те се погрижиха за някои от хората, които първоначално се бяха погрижили за организацията. От UFC започнаха да получават много критики, че не се грижат за бойците си, а и те самите искаха да помогнат на хората, които помогнаха за развитието на спорта и ги назначиха на фиктивни работни позиции. Chuck беше първия и получаваше 30 хиляди долара на месец, а не правеше нищо. Той дори не живееше в същия щат, където е офиса. Hughes също не е в същия щат - той живее във фермата си в Илинойз. Това буквално бяха фалшиви позиции.

Те дадоха работа и на Forrest, но той я прие сериозно. Всеки ден идваше в 9 сутринта, а те дори не бяха планирали офис за него, защото и той не беше на реална работна позиция. Но той продължи да идва, а после започна да присъства и на оперативните събрания. Ако някой трябваше да си запази работата, то това е Forrest, защото той допринесе с труда си."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес