Зареждане

Боец от Pitbulls MMA със световна титла в WCMMA

Боец от Pitbulls MMA със световна титла в WCMMA
Публикувано на: Октомври 3, 2015 в 21:37 ч

Българският ММА състезател Живко Стоименов спечели титлата на WCMMA след доминация и победа над бившия шампион Ken Hollis.

Двубоят се проведе в Лондон, а Живко стана първият българин - шампион при професионалистите в дивизия младежи. WCMMA е шампионат за млади таланти, организиран от Cage Rage и е трамплин за бойците към престижната организация UCMMA.
 

 
19-годишният боец успя да надиграе шампиона още в първия рунд със събмишън. Срещата е минала точно по стратегията на състезателя от Pitbulls MMA, споделя треньорът му Емил Казаков.
 
"Постигнахме победата точно както я бяхме планирали. Hollins е много здрав и има тежки удари с ръце. Идеята беше Живко да играе с прави удари и да успее да го събори, откъдето да търси ключ на ахилеса. Всичко мина по план. Живко го натисна в клетката след прави удари и успя да го събори. Hollins обаче успя да го суийпне, но не за дълго и Живко застана в гарда му. От там той премина гарда и направи ключ на ахилеса.

Подготовката мина много добре. Тренирахме точно такива ситауции с много суийпове. Живко беше готов да играе 5 рунда. Но слава Богу в първия рунд победата дойде точно по нашата стратегия."

Лично искам да блогодаря на Combat Promotion и на Георги Анадолов.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес