Зареждане

Ben Rothwell за Velasquez: Не съм сигурен колко му остава

Ben Rothwell за Velasquez: Не съм сигурен колко му остава
Публикувано на: Февруари 7, 2017 в 16:00 ч
 
През месец декември бившите шампиони в UFC Cain Velasquez и Fabricio Werdum трябваше да се изправят отново един срещу друг, а победителят да срещне Stipe Miocic за титлата в тежка категория.


Двубоят обаче пропадна, след като Velasquez бе принуден да се оттегли от сблъсъка поради контузия. Това бе и поредна травма за бившия шампион, който е удивителен боец, но твърде често тормозен от здравословни проблеми.

Говорейки пред BJ Penn Radio, боецът от тежка категория на UFC Ben Rothwell, който загуби от Velasquez през 2009 година, сподели своето мнение по казуса и как стоят нещата в дивизията.

“Трудно е да се каже какво крие бъдещето за Velasquez, но имайки предвид това, което се чува, нещата не изглеждат добре. Не искам той да се оттегля, защото искам пътищата ни да се пресекат отново. Имам десет загуби в актива си, като никога не съм имал възможността да си отмъстя за някоя от тях. Cain и Junior dos Santos са двама бойци от които съм губил, но срещу които мога да се реванширам за загубите си. Ако мога да се бия срещу само един от тях, бих избрал Cain, защото той ме вбесява. Вбеси ме това, което той направи с шампионската титла и как той истински прецака тежка категория. Мисля, че той се научи как да прави кинти от това. Беше страхотно за него, за семейството му и за финансите му, но прецака всичко за нас. Харесвам момчета, които остават активни и дават шансове на останалите за пояса.”

Rothwell коментира и тенденцията съотборници на Velasquez от American Kickboxing Academy също да получават често контузии.

“Колко момчета са се оттеглили от големи мачове от този лагер? Контузиите са част от спорта, особено на нашето ниво и с тежките ни тренировки, но там това се случва много често. Luke се оттегли от двубой, Cormier се оттегли от двубой, а Cain от няколко. Това е тъпо, защото наистина исках да видя срещата между него и Werdum. Това отново разбърка нашата дивизия”.

И макар Rothwell да не се радва на честите контузии на Velasquez, той му пожела единствено добро здраве в бъдеще.

“Чух, че той има две операции за по-малко от година. Това звучи тежко. Желая му всичко най-добро и се надявам, че той ще може да се завърне. Очевидно той е воин, но чувам, че нещата не са никак добре за него. Не съм сигурен колко точно му остава. Предполагам, че само той знае”.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес