Зареждане

Ben Rothwell с официално изявление след положителната проба

Ben Rothwell с официално изявление след положителната проба
Публикувано на: Март 9, 2017 в 10:07 ч
 
Боецът от тежка категория на UFC Ben Rothwell разпространи официално изявление, след като той бе уличен в потенциално нарушение от страна на USADA.


Антидопинговата агенция обяви, че проблемната проба на Rothwell е дадена на 6 февруари, като на този етап ще трябва да изчакаме, за да разберем за какво точно става дума.

Ето какво написа самият Rothwell в социалната мрежа:

“С последните новини, получени от USADA, искам всички да знаят, че се намирах под грижите на лекар, опитвайки се да преодолея медицинско заболяване. Бих оценил шанса да докажа, че не съм мамил, нито пък съм имал подобно намерение. Моля задръжте мненията си за мен, преди да станат известни всички факти. Оценявам подкрепата на всички. Благодаря ви.”

Rothwell трябваше да се бие с Fabricio Werdum на UFC 211 на 13 май, но за момента правата му са временно спрени до изясняване на ситуацията.

Наскоро на Cris Cyborg бе позволено т.нар. “изключение за терапевтична употреба” (TUE), след като и тя бе уличена в потенциално нарушение от USADA. Тогава бразилката се размина със санкция. Изглежда, че и Ben Rothwell ще направи опит да получи TUE, имайки предвид, че е бил под лекарски грижи.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес