Зареждане

Anderson Silva се завърна, но дали е същият боец, който помним?

Anderson Silva се завърна, но дали е същият боец, който помним?
Публикувано на: Февруари 1, 2015 в 13:28 ч

Един от най-добрите бойци за всички времена и бивш шампион на UFC в средна категория Anderson Silva се завърна в Октагона след близо едногодишно отсъствие.

Но дали Silva е все още същият боец, който помним през годините?

Вчера вечер "The Spider" направи нещо, което не бе правил от близо две години, а именно да спечели двубой!

Бразилецът изигра пълните пет рунда и убедително победи един от най-атрактивните бойци Nick Diaz. Но по време на целия двубой Silva игра предпазливо и следваше гейм плана на треньорския си щаб. Нещо нетипично за маестрото "Silva". Видяхме го в доста непозната роля - да бъде предпазлив.

Silva загуби своята титла по време на ММА състезанието 162 чрез нокаут от настоящия шампион Chris Weidman, но по-тежкия инцидент дойде по време на двубоя-реванш между двамата няколко месеца по-късно. "The Spider" получи ужасяваща контузия  по време на двубоя, която го извади за близо година извън Клетката.

Цяло чудо е, че успя да изкара пълните 25 минути вчера вечер и да запише убедителна победа след всичко, което му се случи.

Един от изводите, който може да направим след 5-рундовата война с Diaz от вчера е че контузеният му крак е възстановен напълно. Но дали Silva все още е страшилището в средна категория, за което всички говореха?

Отговорът на този въпрос ще получим през настоящата 2015 година, когато той се изправи срещу боец, който за разлика от Nick Diaz, ще предпочете истинския бой в Клетката, вместо "шутските" номера.

А може би това ще бъде другият дългоостъстващ боец - George Saint Pierre?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес