Зареждане

Anderson Silva: Новите собственици превръщат UFC от спорт в забавление

Anderson Silva: Новите собственици превръщат UFC от спорт в забавление
Публикувано на: Януари 22, 2017 в 14:00 ч

В историята на UFC никой боец не е доминирал така, както бившия шампион в средната категория, Anderson Silva. Напоследък той има тежки моменти в клетката, но дори и на 41-годишна възраст той успява да се задържи във форма. Според Silva обаче компанията, която той нарича свой дом от 2006, започва да се отдалечава от спорта и се превръща в развлекателна организация.
 
"Те повече мислят за развлеченията. Това не е компания с история в бойните изкуства, във философията на битките," каза Silva относно новите собственици WME-IMG. "Това е една от причините 'Jacare' да не се бие за титлата. Защото според тях това не е доходоносно и няма да привлече нужния интерес.

Те цял живот са работили в сферата на забавлението. Трябва да разберем това. Трудно  е, защото пък ние от своя страна мислим за бойните изкуства, което е правилно. За шоуто някои битки имат смисъл, но други не. По този начин губят някои фенове, но печелят други.

Мисля, че искат да направят нещата по-интересни и по-малко обвързани с бойните изкуства. ММА няма в себе си философия на бойно изкуство, но се превръща от спорт в развлечение за зрителите."

Silva определено има стабилна гледа точка. Но дори и през изминалите години, когато UFC още не бе придобито от WME-IMG и беше собственост на Zuffa, срещите бяха диктувани повече от това кой ще докара повече печалба на организаторите, а не кой заслужава да се бие. Класацията се водеше, но не играеше почти никаква роля при определянето на битките. Според бразилецът нещата са станали още по-осезаеми при новите собственици.
 
"Те поеха голям риск, защото лицата на UFC винаги са били Dana White и Lorenzo Fertitta. Когато тях двамата ги няма, доброто ченге и лошото ченге, нещата увисват във въздуха. Но нека бъдем оптимисти. Мисля, че всичко ще бъде наред."

За сега Silva ще остави представянето му в Октагона да говори за него. Той е все още една от звездите на организацията и определено попада в категорията на привличащите интерес бойци, но преди всичко трябва да победи Derek Brunson в UFC 208 на 11 февруари в Ню Йорк. Ако успее да го направи, Silva ще има повече възможности пред себе си.
 
"Ако се бия за титлата и победя, ще напусна категорията. Ще се бия може би още веднъж или два пъти в полутежката или полусредната категория. Ще направим няколко теста кое ще е най-ниското тегло, което мога да направя и ще видим какви са ми възможностите."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес