Зареждане

Anderson Silva е използвал стероиди за лечение на счупения си крак

Anderson Silva е използвал стероиди за лечение на счупения си крак
Публикувано на: Март 1, 2015 в 08:47 ч

От UFC съобщиха, че бившият шампион в средната категория, Anderson Silva планира да признае употребата на стероиди. Silva бе хванат на няколко допинг теста за употреба на две забранени субстанции. Според бразилецът обаче, той ги е ползвал по време на лечението на счупения си крак.

"The Spider" се завърна в Октагона след една от най-ужасните контузии, случвали се в спорта и успя да победи Nick Diaz със съдийско решение в UFC 183 миналия месец. Това, което трябваше да е историческа вечер за ММА, се превърна в най-голямото фиаско в младия спорт, когато Silva даде положителен допинг тест за дростанолон и андростан преди състезанието.

Silva моментално отрече да е взимал каквито и да е субстанции, но след това се появиха резултати и от втория допинг тест - след състезанието, които показаха също положителен резултат.

Бразилецът се закле, че всичко което той е взимал по време на контузията е било тествано и анализирано.

От UFC обаче съобщиха, че "The Spider" ще направи признание за употреба на стероиди, за да излекува по-бързо счупения си крак.
 
"Атлетическата комисия на Невада все още не е обявила датата си за изслушване на Anderson Silva през март, но според публикация в бразилския уебсайт UOL от събота, ММА иконата и неговият отбор подготвят защита, в която Silva планира да признае употребата на няколко забранени субстанции.

В публикацията се разкрива, че Silva не е искал да използва стероидите, за да придобие преимущество пред опонента си, а за да излекува счупения си крак. Адвокатите ще наблегнат и на това, че количеството от субстанциите, намерени в системата на Silva, са били минимални и по никакъв начин не са могли да повлияят на спортното му представяне на 31 януари срещу Nick Diaz."

Бразилецът в момента е временно отстранен от комисията и се очаква да има дисциплинарно изслушване този месец.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес