Най-големият сайт за бойни спортове

       

Alistair Overeem получи лиценз за право на участия в състезания

Alistair Overeem получи лиценз за право на участия в състезания
Публикувано на: Януари 9, 2013 в 08:00 ч

Бившия шампион на Strikeforce, DREAM и K-1, Alistair Overeem днес получи лиценза си за състезател от Атлетическата комисия на Невада. Така двубоят му с Atonio Silva е с една пречка по-малко да се състои. Двамата трябва да се срещнат на 2-ри февруари в UFC 156.

Изпълнителния директор на комисията, Keith Kizer, заяви че Overeem е преминал успешно 5 допинг теста за изминалите 9 месеца. Освен това самата комисия е тествала Overeem на случаен принцип на 16-ти ноември и 21-ви декември минлата година, като и тогава не са били открити данни за злоупотреба със стероиди.

Overeem трябваше да се бие с Junior dos Santos за титлата в тежката категория през май в UFC 146, но отпадна от срещата след като допинг тест установи прекалено завишени нива на тестостерон в кръвта му. Беше му поставено наказание от 1 година, което в последствие бе намалено до 9 месеца.
 

Свързани Новини

Dos Santos настоява за кръвен тест от Overeem

Dos Santos настоява за кръвен тест от Overeem
Ако Alistair Overeem получи нова възможност за атака над титлата в тежката категория на UFC и тя е в ръцете на Junior dos Santos, двубоят ще се проведе при едно условие.
Новини » юни 15, 2012 (26)
цялата новина

UFC 146: 'Dos Santos vs Overeem' на 26-ти май

UFC 146: 'Dos Santos vs Overeem' на 26-ти май
На 26-ти май в "MGM Grand Garden Arena", Лас Вегас ще се проведе най-очакваният двубой в тежка категория между шампиона на UFC Junior dos Santos и бившият шампион на Strikeforce, K-1 и Dream Alistair Overeem.
Новини » февруари 23, 2012 (38)
цялата новина