Зареждане

Станислав Недков: Спортът освен здраве е и дисциплина и увереност

Станислав Недков: Спортът освен здраве е и дисциплина и увереност
Публикувано на: Юни 15, 2016 в 06:04 ч

Българската федерация по ММА възпитава децата ни да бъдат в услуга на обществото, а не обратното, категоричен бе Станислав Недков пред Bulgaria ON AIR

В Българската федерация по ММА няма картотекиран състезател, който да е участник в битови или криминални инциденти в последните няколко години, категоричен е Станислав Недков - Стъки. "Спортът освен здраве е и дисциплина и увереност. Един обучен човек, който е уверен в своите възможности, няма нужда да показва своята сила извън тренировачната зала", заяви той в предаването "Денят ON AIR".
 
"ММА влезе в България през 2005 година. През това време този спорт претърпя голямо развитие в нашата страна", посочи шефът на федерацията по ММА.

"Може да се каже, че през повечето време спортът беше в сивия сектор - организираха се състезания, които не бяха признати от държавата, не бяха контролирани и се вършеха разни безобразия. От две години правителството призна нашия спорт, получихме лиценз от Министерството на спорта и това даде възможност да се вкара контрол, да се спрат дори и криминалните практики, които съпътстваха организирането на ММА събития", поясни той в студиото на Кузман Илиев.

"Една от ролите на Българската федерация по ММА е да възпитаваме нашите деца да бъдат в услуга на обществото, а не обратното", каза Стъки. "Имаме много талантливи деца, които са много качествени и заслужават да им се обърне внимание. Аз вярвам, че успехите на българския ММА тепърва предстоят и тези деца ще ни радват с големи успехи."

Станислав Недков съобщи, че само след три седмици българският национален отбор по ММА ще пътува за Лас Вегас за участие в световно първенство.
 
"Това ще бъде второто такова първенство, на което българският национален отбор по ММА ще участва. Миналата година имаме един сребърен медал, а тази година за първи път ще имаме и жена на световно първенство", извести шефът на федерацията по ММА.

По отношение на бързото развитие на спорта ММА, Недков каза, че в много страни е наравно с футбола и дори го изпреварва по гледаемост и интерес. По думите му причината е физическият сблъсък, най-близък до реална бойна ситуация.

За смъртта на прочутия боксьор Мохамед Али, Станислав Недков коментира, че той е "обществено ангажиран човек, с доста силна позиция, уникален спортист, който ще остане спортна икона десетилетия напред".

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес