Зареждане

Резултати от Twins MMA 10

Резултати от Twins MMA 10
Публикувано на: Май 9, 2015 в 14:20 ч
Източник: http://topsport.ibox.bg/
В петъчната вечер, в столичната зала "Христо Ботев" се състоя десетото юбилейно издание на TWINS MMA. През март организацията навърши две години. Въпреки финансовата криза в българския спорт, TWINS MMA успява с всяка изминала гала да вдига нивото на българските смесени бойни изкуства.

За първи път на "TWINS MMA 10" зрителите имаха възможността да видят и среща по бойно самбо в клетка, която бе определяща и за българския национален отбор по този спорт за 2015г, но всичко по реда си.

Организаторите изпълниха, че дори и надхвърлиха предварителното си обещание за три международни ММА мача и няколко взривяващи български срещи, като едва ли има зрител, присъствал в залата, който да е останал недоволен от видяното.

Феновете виждаха всички детайли от мача и на голям екран, освен на ринга пред тях. По телевизията пък ще се излъчват само репортажи от битките. Телевизионно и интернет предаване ще бъде разрешено на медийните партньори на TWINS MMA една седмица след галата.

Ето и пълната файт карта на надпреварата, всички победители, както и основните детайли около всеки отделен сблъсък за вечерта:

Валентин Бенишев vs Майкъл Брайтмън (до 70кг)
Ако не сте гледали холивудски продукции с научно-фантастичен характер, то срещата между Таланта от Раднево и американския му опонент бе като сюжетна линия или сцена от именно подобен жанр. Брайтмън почти на 100% покри всички възможни нормативи за космонавт към НАСА, като върху него Бенишев приложи всевъзможни тестове, включително такива за полет без гравитация, при прекомерно земно ускорение и при неестествена центробежна сила. Майк хвърчеше до самата граница на клетката, като в един момент, при поредния негов полет, зрителите се питаха дали няма да прехвърли октагона и да "кацне" близо до тях. Валентин изпробва целия си наличен арсенал върху съперника, като в крайна сметка се наложи с ТКО в 3-ия рунд.

Никола Дипчиков vs Дани Мичъл (до 84 кг)
В последния мач на вечерта имаше известна интрига, за разлика от обичайните срещи на Никола, които приключват по традиция в първия рунд. Това, че се изиграха всички 3 части от битката обаче не бе поради факта, че Мичъл представляваше кой знае каква заплаха за Дипчиков, а защото в определени моменти, след като неизбежно бе повалян на земята от поредното кроше на българския си опонент, Дани оставаше да лежи по гръб, чакайки атака. Дипчиков естествено не се подлъгваше по тази хвърлена от съперника "стръв" и просто го приканваше да се изправи. Следваше нов точен удар и поредна среща на Мичъл с пода на ринга. Самият гост в България демонстрира добра игра с крака (предмино с десния си), но това не водеше до кой знае каква опасност за Никола. В крайна сметка победителят бе явен и за непрофесионалистите, като след края на третия рунд реферите бяха категорични - 3:0 гласа за нашия боец и поредна българска победа за вечерта.

Котя Кристиян vs Росен Димитров (до 77кг)
Любопитно начало на мача, от страна на Котя, който се опита да покаже характер, влизайки хладнокръвно в близка размяна на удари с Димитров. Малко по малко обаче Близнака наложи своето темпо на игра и закотви Кристиян на пода, прилагайки му всевъзможни ключове и удари. Росен използва и прийом, за който бе споделил, че е научил преди време от един от своите основни наставници, напътстващи го в професионалния му път през годините - Стоян Селадинов. Затиснал Котя след тейкдаун, Димитров редуваше два удара в ребрата с един в главата на опонента, като видимо тази тактика работеше - в момента, в който Кристиян понечеше да предпази ребрата си, главата му оставаше открита за атака. При поредната такава серия на Близнака, молдовският му съперник не издържа и капитулира, а победата отново бе за България!

Мариан Димитров vs Камен Георгиев (до 90кг, бойно самбо)
Доста различен от останалите, но и също толкова драматичен сблъсък. Крайният успех бе за един от организаторите на гала вечерите на TWINS MMA - Георгиев, като обаче той не дойде никак лесно за него. Още в самото начало Камен бе изненадан от мощния Димитров, който с един удар го свали на земята, а нокдаунът бе очевиден и категоричен. Опитният състезател поиска медицински таймаут, като по правило той разполага с такъв, който не може да трае повече от две минути. Георгиев получи необходимата помощ, а опонентът му видимо не бе доволен от продължилата намеса на лекарския щаб, като виждаше, че Камен се опомня и ще е почти готов за връщане в мача на високи обороти. Срещата бе продължена, а Георгиев опита няколко поредния влизания в краката на Димитров, избягвайки ударите му. При едно от тези влизания, въпреки всичката кръв, влизаща в очите му, в следствие на отворената аркада при нокдауна, Камен Георгиев успя да заключи боеца в червен екип и да се поздрави с крайния успех. Естествено реакциите на двамата бойци след мача бяха разнопосочни, като Димитров настояваше, че е имало известна несправедливост срещу него. Специално за Topsport.bg обаче многократният ни шампион в редица стилове Георгиев разясни, че той има право на въпросните 2 минути помощ, без значение дали това се харесва на съперника му или не. Очаквайте утре подробности от мнението на опитния състезател.

Сергей Барбероше vs Деян Топалски (до 84кг)
Мощен, уверен, стабилен и непробиваем Топалски. Деян контролираше всичко случващо се на ринга, като и за момент не остави съмнения в категоричността на своя успех. Барбероше беше толкова увлечен в старанието си да спре атаките на Топалски, че за целия двубой записа едва една такава на сметката си, като тя определено не попадаше в графата "опасни". Множество удари на Деян в тялото, главата и лицето на Сергей и в крайна сметка един заслужен нокаут във втория рунд, запазил победната серия на боеца ни непокътната.

Александър Иванов срещу Петьо Кръстев до (77кг)
Победа за Кръстев, в битката между дебютантите. Броени секунди след старта на мача Иванов вече беше в нокдаун, последва и тейкдаун, а след него мощна серия удари в лицето на опонента, принудила рефера Росен Русев да сложи край на мача. Добро начало на професионалната кариера за Кръстев.

Валентин Тимов vs Георги Георгиев (до 84кг)
Победа за Тимов в един доста любопитен мач, в който сякаш изглеждаше, че Георгиев има повече шансове за краен успех. Още в първия рунд Тимов загатна, че разполага с известен потенциал, но при своите тейкдаун-акции не успяваше да нанесе достатъчно силни удари, които да откажат Георгиев от по-нататъшна съпротива. В крайна сметка във втория рунд съдиите прецениха, че за Георги е по-добре да избегне сериозна травма и мачът да бъде прекратен, а на Валентин да бъде отсъдена победа с ТКО.

Тихомир Благовестов vs Никола Одрински (до 70 кг)
Бърз и смъртоносен, носителят на световната купа по бойно самбо Благовестов приключи без да се бави срещата в своя полза, като след поне 6 чисти удара в лицето на Одрински го повалина ринга, след което го задуши и спечели поредната си победа и на ММА-ринга, редом с всички останали, които регистрира в шампионатите по самбо, бойно самбо и джудо.

Освен обичайните игри с публиката, специално за феновете на бойните спортове, организаторите бяха подготвили и демонстративна среща по граплинг, като съперници бяха британецът Алекс Стинсън и българският ас Ангел Караиванов. Зрителите станаха свидетели на уникални хватки и прийоми, които едва ли могат да видят в по-чист и професионален вид на гала вечер по смесени бойни изкуства.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес