Зареждане

От шампионата в Пловдив стартира подготовката за световния ММА за аматьори в Лас Вегас

От шампионата в Пловдив стартира подготовката за световния ММА за аматьори в Лас Вегас
Публикувано на: Декември 17, 2014 в 13:08 ч
Източник: plovdiv24.bg
100 бойци от 15 клуба участваха в националния шампионат по ММА за аматьори, организиран през уикенда в Пловдив от Българската федерация по ММА, съобщава plovdiv24.bg. Много малко спортове в България, дори и олимпийските, могат да съберат на републиканско първенство толкова клубове, коментира президентът на БФММА Станислав Недков-Стъки. Той припомни, че целта на създадената преди година федерация е да накара подрастващите да спортуват, да ги спаси от дрогата и алкохола, да ги научи на дисциплина и самозащита.
 
"Видяхме, че интересът към бойните спортове е голям от страна на децата, родителите, феновете. В Пловдив поставихме един летящ старт, стартира и нашата подготовка за Световното първенство по ММА за аматьори в Лас Вегас през юли 2015 г.", съобщи Стъки, който е единственият българин, състезаващ се в най-престижната международна организация по ММА - UFC, майстор по бразилско джиу-джицу.

Републиканското в Пловдив даде възможност на треньорите да проверят нивото на състезателите и да подберат тези, които ще участват в националните лагери. Стъки е обнадежден от видяното в Града под тепетата и се надява след няколко месеца да имаме медали от световното, а защо не и шампион.

В Пловдив най-много златни отличия извоюваха бойците на клуб "Десант", Варна - 5, втори са "КА-2", Пловдив с 3. Всички резултати от състезанието може да откриете тук.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес