Зареждане

ММА състезанието FFC 19 в София се отменя

ММА състезанието FFC 19 в София се отменя
Публикувано на: Май 24, 2015 в 15:48 ч

MMA състезанието FFC 19, което трябваше да се проведе на 29 май в столичната зала "Универсиада" се отменя, стана ясно от официалната страница на събитието. В петък трябваше да се проведат няколко кикбокс и ММА срещи, в които участие щяха да вземат и няколко български топ боеца като Атанас Джамбазов, Даниел Илиев и Владислав Кънчев.

Публикуваме обръщението на собственика на ММА веригата, Орсат Зовко, оставено в официалния сайт на FFC.

С огромно съжаление искаме да Ви уведомим, че FFC 19, което следваше да се осъществи на 29 май в София, няма да може да се проведе.

FFC 19 бе забранено директно от Министерството на младежта и спорта, като от негова страна бе издадено писмо до кмета на гр. София и органите на МВР да предприемат необходимите действия, така че мероприятието да не се проведе. Министърът е издал това писмо по настояване на Българската Федерация по ММА (БФММА) и нейният президент Станислав Недков.

Final Fight Championship е промоутър на състезания по бойни спортове, който работи в сътрудничество и според правилата на кикбокс и ММА федерациите от своето създаване. Един от основните постулати на нашата дейност е неутралитет, който може да бъде постигнат само по този начин. Имахме същото намерение за събитието в София и вярвахме, че имаме подкрепата на Българската Федерация по ММА и нейния уважаван президент и бивш UFC състезател - Станислав Недков. Въпреки устното си съгласие за подкрепа на събитието и потвърждението си, че ще присъства като почетен гост на FFC 19, БФММА и нейният президент г-н Недков направиха точно обратното и наложиха забрана на събитието една седмица преди датата му на провеждане.

БФММА не е направила официално уведомление, нито е дала обяснение за негативното си отношение към събитието и искането си същото да бъде забранено. По времето, когато FFC бе уведомено за това решение, вече е практически невъзможно организацията да се промени и акомодира според променените обстоятелства, тъй като има само 7 дни до обявената дата на събитието. Поради това Final Fight Championship няма друг избор, освен да го отмени.

Бихме искали да подчертаем, че Final Fight Championship положи огромни усилия и инвестира значителни средства в организацията на първото си събитие в България, като по този начин така взетото решение за забрана на събитието нанесе значителни финансови щети на FFC и увреди репутацията му. Българските бойци, които трябваше да се състезават по време на събитието, също бяха лишени от възможността да покажат уменията си, а без съмнение и спортните фенове, които очакваха отдавна FFC да проведе гала вечер в родината им, ще бъдат разочаровани от това решение.

До този момент FFC е провел 22 събития в почти всички страни от региона и никога не е срещал подобна пречка. През последните три години, със своето топ ниво на организация, FFC се превърна във водещ промоутър на състезания по бойни спортове в региона със събития, излъчвани на живо в повече от 50 страни по целия свят. Имайки това предвид, интересът на FFC към страна с превъзходни бойци и традиция в бойните спортове като България е просто логична следваща стъпка. Все още вярваме, че тази отмяна на събитието е само временно отлагане на първото FFC състезание в България и че лидерите на FFC ще намерят общ език с представителите на Българската Федерация по ММА.

С настоящото писмо искаме също така да се извиним дълбоко на състезателите, които тренираха усилено, за да бъдат в оптимална форма за първото събитие, организирано от FFC в България, както и искаме да се извиним на феновете, които очакваха с нетърпение този боен спектакъл. Искрено се надяваме, че в крайна сметка ситуацията ще се разреши в полза на спорта, който промотираме както в региона, така и из целия свят.

Повече подробности около гореизложеното ще предоставим на конференция, която възнамеряваме да проведем на 27.05.2015 г. от 12:30 ч., на която ще бъдат поканени представители на всички водещи български медии.

С уважение,

Орсат Зовко,
Президент на Final Fight Championship

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес