Зареждане

Изявление на БФММА по повод вчерашното становище на Twins MMA

Изявление на БФММА по повод вчерашното становище на Twins MMA
Публикувано на: Октомври 5, 2015 в 17:20 ч

Публикуваме отговора на БФММА относно вчерашното становище на Twins MMA относно политиката на федерацията.

Във връзка с разпространилата се в медийното пространство информация по повод проведеното на 2 Октомври 2015 г. Общо събрание на Сдружение с нестопанска цел „Българска Федерация по ММА” /наричано по – долу за краткост БФММА/ и недопускането до същото на Росен Димитров и Теодор Карастоянов, бихме искали да изясним позицията на БФММА по този повод, както и визията ни за развитието и стимулирането на спорта ММА в България.
 
Лицензията на спортна организация е официално признание и разрешение за осъществяване на спортна дейност с произтичащите от това права, задължения и отговорности.

БФММА е единствената спортна организация, която има право, съгласно закона, да организира спортни състезания по спорта ММА в България, но заедно с това е и единствената спортна организация, която носи отговорност за живота и здравето на бойците, за законосъобразната организация на спортните събитията, за недопускането на незаконни залагания.

Целите на БФММА не се простират единствено до организирането на спорни събития и точно поради тази причина на всички трети лица, които гарантират спазване на всички законови изисквания и вътрешни правила на Федерацията се дава разрешение за организиране на спортно събитие. Такова разрешение е издадено и на „ТУИНС ММА“ ЕООД. Същите  вече проведоха  гала вечер на 26 септември 2015 г. в Горна Оряховица, което не отговаря на твърденията им, че им се пречи да развиват дейността си.

По повод недопускането им до участие в Общото събрание на БФММА можем само да ги посъветваме да прочетат устава на федерацията, в който изрично е записано кой има право да присъства на този формат. Господата Димитров и Карастоянов не са сред правоимащите.

БФММА няма да позволи по никакъв начин да се погазват или заобикалят законите и правилата и няма да толерира онези, които го правят. Точно обратното-ще защитава дори и по съдебен ред, ако се налага, правата си и своя авторитет, в случаите на тиражиране на лъжи и инсинуации, какъвто е и конкретния случай.
 
Целите на БФММА са свързани с развитието спорта ММА като цяло, като го популяризира сред  подрастващите, осигурява  участието им  в национални, европейски и световни първенства.

БФММА влага своите усилия и в подобряване на материалната базата на спортните клубове – членове на БФММА, което  дава възможност на спортистите да тренират пълноценно, да трупат опит и умения, които ще им позволят да станат професионални ММА състезатели и да участват в организираните от Федерацията и трети лица състезания.

И за финал искаме да отбележим, че винаги преди предстоящи международни участия, каквото е Европейското първенство в Бирмингам през ноември, се намират недоброжелатели, които се стремят да попречат на подготовката на националния ни отбор.

БФММА няма да позволи труда на клубовете по страната, на треньори и на  състезатели, които ще участват в това европейско първенство да бъде замесен и опетнен от хора, които гледат на ММА спорта само през призмата на личния си финансов интерес и не се интересуват от националните каузи.
 
Надяваме се следващите медийни поводи за изявления на БФММА да бъдат свързани с победите на нашите състезатели в Бирмингам, а не да се налага да губим енергия в дребнотемие, неудовлетворени болни амбиции и лични интереси.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес