Зареждане

Емо Захариев преди RFN 1: Ще сломявам всеки дръзнал да се изправи срещу мен

Емо Захариев преди RFN 1: Ще сломявам всеки дръзнал да се изправи срещу мен
Публикувано на: Декември 4, 2014 в 08:52 ч

На 12 декември Русе ще бъде домакин на силната ММА галавечер Ruse Fight Night. Състезанието ще се проведе от 19:00 часа в зала "Дунав" и е в един своеобразен формат - Русе срещу света, тъй като във всяка битка има участник от Русе, а опонентите им са от различни градове в България и Гърция.
 
"Правим го с тенденция за още много събития от тази верига за в бъдеще," съобщи за MMA.BG един от организаторите на турнира, ММА боецът Светлозар Савов. "Именно за това в момента влагаме толкова усилия, дори и в най-малките детайли, все пак искаме нашите гости да бъдат доволни както от организационна гледна точка, така и да останат очаровани от интересните срещите които сме подготвили.

Русе е град, от който са тръгнали много спортисти в различни бойни дисциплини, а интересът към бойните спортове там е голям. Скоро в крайдунавския град не е имало подобно събитие, но организаторите ще се погрижат за предстоящото състезание да се говори дълго след това.
 
"Организаторите на това събитие сме аз Светлозар Савов и Емо Захариев," заяви Савов. "Дълго време в нашият град не е имало подобно събитие и хората са зажаднели за такъв тип мероприятие. Все пак в Русе има изключително много фенове на ММА, фенове които очакваме на 12 декември в зала Дунав.”

Главното събитие ще бъде двубоят между двама опитни и физически силни бойци - русенецът Емил Захариев срещу Христо Йорданов от Пазарджик. И двамата са известни с тежките си удари, нокаутираща сила и атрактивни двубои.
 

 
"Очаква се наистина последната среща да бъда много интригуваща. Христо Йорданов е един много мотивиран и агресивен състезател, който сам изяви желание да се бие с Емо Захариев. От своя страна Емо има много опит и в момента се готви усилено, за да продължи да се доказва, след като не се бе качвал известно време в клетката ."

Самият Емил Захариев е готов за срещата и след проведената подготовка е уверен в победата.
 
"Завръщам се по-подготвен от всякога и ще продължа да сломявам всеки дръзнал да се изправи срещу мен," закани се Емил.

ММА боецът в тежката категория прекрати за известно време с участията си заради инцидент с брат му Светослав Захариев, който също е ММА състезател. Сисо претърпя тежка катастрофа, от която остана парализиран, но благодарение на силната му воля и помощта на близките хора около него, боецът се възстановява бавно, но сигурно.
 
"Възстановяването на Сисо върви доста добре. Има значителен напредък, но нещата естествено стават бавно. Той все пак е спортист и има силен и упорит дух, човек който трудно се огъва без значение пред какво изпитание е изправен. Помага ни с каквото може в организацията и ще бъде до нас на събитието."

Светлозар Савов също се състезава активно, но няма да може да вземе участие в Ruse Fight Night, защото му предстои защита на титлата на 20 декември в словенската организация WFC, където е шампион.
 

 
"Много ми се искаше да участвам на Гала вечерта в Русе, но датите със състезанието ми в Словения са много близки и това ме възпрепятства," сподели Савов, който няма загуба във веригата WFC.

"Там ми предстои защита на титлата и не мога да си позволя да откажа такъв мач. Датата на събитието бе за октомври месец, но поради контузия на противника ми се отмени събитието. Сега имам нов противник, но това не ме притеснява. Готвя се усилено, в добра форма съм, нямам контузии, което е най-важно и на 20-ти декември ще се кача на ринга само и единствено за победа."

MMA състезанието Ruse Fight Night ще се проведе следващия петък, 12 декември в зала "Дунав". Входът за събитието е 15 лв., а присъствалите на живо фенове ще се насладят на атрактивни професионални ММА двубои, гарантират организаторите.
 
"Подготвили сме много равностойни и интересни сблъсъци, така че зрителите могат да очакват едно зрелищно и грандиозно шоу, което ще бъде само началото на една традиция за ММА в Русе."

Ето и пълният списък с двубои в Ruse Fight Night 1:
 

 
Емил Захариев /Русе/ срещу Христо Йорданов /Пазарджик/
Костадин Енев /Русе/ срещу Павел Филимонов /Варна/
Пепи Иванов /Русе/ срещу Теодор Николов /София/
Валери Великов /Русе/ срещу Георгос Цилидис /Гърция/
Румен Благовестов /Русе/ срещу Vladimiros Theofanidis /Гърция/

Станислав Енчев /Русе/ срещу Александър Бораджиев /Горна Оряховица/
Нюрхет Исмаилов /Русе/ срещу Красимир Димитров Христов /Горна Оряховица/
Валентин Кирков /Русе/ срещу Николай Георгиев /Варна/
Сашо Петров /Русе/ срещу Галин Гинчев /Варна/

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес