Зареждане

България има световен вицешампион по ММА

България има световен вицешампион по ММА
Публикувано на: Юли 14, 2015 в 12:50 ч
Източник: Gong.bg
България и Българската федерация по ММА (БФММА) имат вицесветовен шампион от завършилото през уикенда Световно първенство по ММА за аматьори в Лас Вегас, САЩ, съобщава Gong.bg.

Сребърният медал спечели представителят ни в категория до 93 кг Тенчо Караенев. Роденият в Казанлък боец, който е и курсант в Националния военен университет "Васил Левски" – Велико Търново, стигна до отличието в една от най-силните и оспорвани категории на първенството на планетата след 3 убедителни победи, но на финала отстъпи пред боец от Канада.

7 наши състезатели включи в първия ни национален отбор на Световно по ММА президентът на БФММА Станислав Недков. В категория 120 кг Даниел Гълъбаров стана 6-ти, а Николай Ивайлов се класира на 8-мо място в категория 55 кг.
 
В края на миналата година Българската федерация по ММА получи лиценз от Министерството на спорта, а малко преди това на извънредно заседание бе приета и за член на Световната федерация по ММА - IMMAF. Това даде право на страната ни да вземе за първи път участие на световно първенство. И Тенчо Караенев да грабне световната вицешампионска титла.
 
"За първи път участваме на такъв голям форум. Конкуренцията беше жестока – бойци от 42 държави и абсолютно всички световни сили в ММА“, коментира представянето на националния ни отбор президентът на БФММА Станислав Недков.

"Давам задоволителна оценка на момчетата, очаквах повече от някои от тях. Но все пак това са деца по на 18-20 години и повечето не бяха излизали от България. Участието за първи път на такова голямо състезание и отговорността, която носят представяйки България на световно първенство, е огромен стрес и съвсем нормално някои да се представят под очакванията. Световен вицешампион още на първото ни участие, няма как да не ни радва и мотивира да работим още повече. Обнадежден съм за бъдещето на българския ММА. Вярвам, че вървим в правилната посока и че още на европейското първенство през ноември ще имаме повече поводи за радост", допълни Недков.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес