Зареждане

Александър Пацов победи Коко Тайсъна в бойния спектакъл "Нощта на героите"

Александър Пацов победи Коко Тайсъна в бойния спектакъл "Нощта на героите"
Публикувано на: Март 28, 2015 в 10:05 ч

Състезанието по смесени бойни изкуства (ММА) и бокс - "Нощта на героите" - се проведе на 27-ти март, петък, в зала Универсиада. Макар и в работен ден, и въпреки лошото време и през целия ден състезанието се проведе пред пълни трибуни и множество заети ВИП маси около самият ринг.

Президентът на Bulgarian Fighters Organization, г-н Георги Димитров, зарадва всички посетители с неповторимата атмосфера в залата още от самото начало. Това беше първото състезание на BFO, при което в една файт-карта бяха включени ММА и боксови двубои.

Освен доброто озвучаване, големите видеостени и светлинни ефекти, организаторите се бяха погрижили за всеки един елемент от организацията на турнира.

Състезанието започна със среща в категория до 66 кг. с двубой между Владислав Генов и Йордан Симеонов.

Още със самото обявяване на тази битка, всички запознати с качествата на двамата бойци знаеха, че тези млади бойни атлети ще дадат всичко от себе си за победата.

Двубоят им се очакваше да бъде тотална война, но както вече писахме по-рано за Генов - той наистина е боец с голямо бъдеще. Бяха му нужни по-малко от две минути, за да приключи един от най-добрите бойци на боен клуб "София Запад" - Данчо Симеонов, чрез събмишън.

Вторият двубой от файт-картата беше между Теодор "Бореца" Николов и Тоан Нгуен.

В тази среща Николов показа тотална доминация над своя опонент Нгуен и успя без много усилия да го победи още в първия рунд, чрез събмишън.

Напрежението се покачи многократно повече, когато след края на двубоя си, Николов взе микрофона и предизвика публично пред цялата зала четирикратния световен шампион по бойно самбо - Марко Косев. Теодор поиска двубой с Косев през май месец на следващата бойна гала, организирана от BFO.

Очакваме отговора на многократния световен шампион Марко Косев!

След това на ринга се качиха Борислав Йоневски и Вайс Сайфи.

И двама бойци разчитат на своята подготовка на боен клуб "Бокидо", като Вайс тренира в Gladiator, а Йоневски в Pitbulls.

Трябва да признаем атрактивността на Сайфи, който успя да изправи на крака цялата зала, след като буквално прегази своя опонент с тежки удари и изключително балансиран граплинг.

Йоневски се опита да осуети всячески атаките на Вайс, но без резултат. Битката мина под диктовката на Сайфи, като той за пореден път даде заявка да бъде смятан за един от топ-бойците на България в категория до 84 кг.

Петата среща от "Нощта на героите" бе битката в тежка категория между Томас Стойменов и Мартин Пенчев.

Двамата бойци направиха своя дебют на профи ринга, като победата грабна Стойменов след ТКО в края на първия рунд.

В тази среща главна роля изигра напрежението в двамата бойци, които не успяха да покажат най-доброто от себе си. Въпреки това Томас, използвайки дългите си крайници успя да победи своя опонент.

За шестата среща на ринга се качи един от любимците на българската публика - Павел Георгиев
, който се бе завърнал от подготвителен лагер в Тайланд.

Пафката се изправи срещу гръцкия опонент Христос Плазарис.

Георгиев буквално не остави шанс на своя противник. Още от самото начало на битката гръкът понесе изключително тежки удари в стойка. Нашето момче буквално прегази своя опонент, като не му остави никакъв шанс за отговор.

Георгиев показа на всички, че е в топ-форма, а от сигурен източник знаем, че скоро той ще поиска реванш от Янко Борисов. Очакваме това с нетърпение!

В седмата среща Даниел Илиев се изправи срещу Александрос "The Great" Коспентарис.

Както всички знаем, Даниел Илиев е носител на титлата на BFO в категория до 84 кг. Освен това, нашето момче реализира няколко доста атрактивни победи през последните месеци. Именно поради това, този двубой се очакваше с нетърпение от всички почитатели на смесените бойни изкуства ММА.

За жалост, Дани Илиев, бе повален от тежък грип само седмица преди двубоя. Това несъмнено оказа влияние и върху играта му. Той беше доста по-пасивен и предпазлив, в сравнение с предишните му срещи. Въпреки болестта си, нашето момче доказа за пореден път, че трябва да се гордеем с бойците си, като по време на цялата среща успя да се предпази от опитите на своя противник да бъде съборен на земята и изпълни перфектно своята стратегия за игра в стойка, където напълно доминираше. Тази среща приключи със съдийско решение, напълно заслужено в полза на Илиев.

В среща номер седем, един срещу друг се изправиха Владислав Кънчев и Йоанис Анагностопулос.

Нокаут машината Влади Кънчев се завърна на българския ринг.

На всички в залата стана ясно, че гръцкия опонент явно не беше гледал мачовете на Влади. Още след началния съдийски сигнал, Кънчев буквално се нахвърли с мощни удари срещу Анагностопулос. Резултатът - за по-малко от 2 минути Йоанис беше повален на земята в безсъзнание, а публиката буквално изригна в заслужени аплодисменти за Влади!

Състезанието продължи с три двубоя по бокс.

В първия двубой един срещу друг се изправиха Петър Александров и Тодор Бояджиев. Двамата дебютанти на професионалния боксов ринг направиха изключително техничен двубой, като победата заслужено спечели Александров със съдийско решение.

Във втората боксова среща Стилян Костов победи по безапелационен начин своя опонент Станислав Ненков. На Костов му бяха нужни само три рунда, за победи чрез технически нокаут Ненков.

В главната среща на "Нощта на героите" един срещу друг се изправиха едни от най-отявлените врагове в българския бокс - Александър Пацов и Коко Тайсъна.

Двамата имаха нелеката задача да приключат състезанието по запомнящ се начин.

Още от самото началото стана ясно, че двамата бойци нямат търпение най-накрая да приключат своята 30-годишна вражда.

Но дали това се случи, ще оставим Вие да решите! Ние само ще дадем кратък анализ на случилото се по време на двубоя. Като за начало ще поздравим и двамата боксьори за издръжливостта - цели 10 рунда. За активно трениращите бокс не е тайна, колко въздух и енергия се изисква за това.

Коко Тайсъна и Сашо Пацов през цялото време не отстъпваха нито за миг и не бягаха от боя. В този боксов двубой имаше от всичко: от силни удари с много хъс до непозволени похвати в бокса.

Пацов беше силно подкрепян през цялото време от по-голямата част от публиката. Като се спази традицията на всеки техен двубой, да има и ексцесии сред публиката.

Освиркванията на част от публиката срещу Коко дори го мотивираха още по-силно. Като по време на междурундовите почивки, той използваше възможността да ги дразни, като правеше различни стойки.

Изходът от двубоя беше решен чрез съдийско решение в полза на Пацов: Двама съдии дадоха победата на Пацов, а един - отсъди равен.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес