Зареждане

20-годишният Фердун Османов ще защитава европейската си титла в София

20-годишният Фердун Османов ще защитава европейската си титла в София
Публикувано на: Март 21, 2017 в 18:41 ч
 
През миналата година 20-годишният българин Фердун Османов подчини общо 22 съперника, за да бъде коронясан като европейски шампион на IMMAF в лека категория. След около седмица, той ще стартира защита на короната си срещу нови 22-ма съперника, тъй като турнирът за 2017 година стартира.


Османов ще се бори за втори пореден златен медал, но този път на домашна почва. Тази година надпреварата ще се проведе в София между 29 март и 2 април.

Талантливият българин е хубав пример за развитието на школите в България, като той не спира да бере плодовете и на своята аматьорска кариера. През 2015 година той участва на Световното първенство на IMMAF в Лас Вегас, когато бе на само 18 години. Тогава той загуби от бъдещия шампион Josh Ellis. Неговото развитие сред аматьорите обаче продължи, а през 2015 той записа първия си международен успех, прилагайки събмишън на румънеца Cristian Iorga, преди да загуби отново срещу бъдещ шампион - Jack Shore.

Непобеден в турнирите от своята страна, Osmanov има актив от 9 победи и 3 загуби в международната платформа на IMMAF. Той е губил единствено срещу бивши шампиони - ветераните от Великобритания Ellis и Shore, както и южноафриканеца Pieter Roadulf Roets, който го победи във финала на Световния шампионат през 2016. Тогава Osmanov демонстрира отлично представяне и спечели четирите си предварителни двубоя. Пътят му към върха на дивизията бе затвърден с победата му над силния ирландец Lee Hammond във финала на Европейското в Прага. Това е и най-престижната му индивидуална победа до момента, изкачила го до №1 в лека категория.

Именно лека категория изглежда най-оспорвана на тазгодишния Европейски шампионат на IMMAF в София. Освен Фердун Османов, участие в тази категория ще вземат още бойци от Австрия, Италия, Финландия, Португалия, Норвегия, Франция, Унгария, Албания, Великобритания, Люксембург, Мексико, Ирландия, Швеция, Северна Ирландия, Бахрейн, Ливан и Русия.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес