Зареждане

Fedor: Руските бойци не желаят моята помощ

Fedor: Руските бойци не желаят моята помощ
Публикувано на: Март 5, 2015 в 09:06 ч

Борбата е най-добрата основа за смесените бойни изкуства (ММА) - седем от десетте шампиона в UFC са започнали с борба. Въпреки това САЩ и далеч от челните места в този спорт в световен мащаб.

На световното по борба от 2014, американците се класираха на 10 място в свободната борба, но не успяха да влязат в десетката при класическата. Азербайджан, Турция, Монголия, Беларус, Грузия, Украйна, Армения, Унгария и други страни бяха преди тях. Русия бе най-голямата сила в борбата с общо 104 точки срещу 20 за САЩ.

Но защо руснаците не са шампиони в ММА?

В скорошно интервю легендарният Fedor Emelianenko заяви, че се опитва да помогне на руските бойци, но те не го слушат.

Fedor също така сподели за тренировките си като младеж, семейните проблеми около времето, когато претърпя три загуби, както и защо не харесва да го наричат "The Last Emperor".

"Когато бях дете всеки тренираше по нещо. Може да е било за месец само, но всеки от моите съученици тренираше нещо. Винаги съм искал да съм по-силен.  Момчетата, които тренираха бокс, карате или джудо бяха популярни.

Първият ми треньор беше учител в една гимназия и колега на майка ми. Той ме покани при него, за да тренирам самбо и джудо. Така започна всичко. От тогава насам Александър Мичков и Владимир Воронов са моите главни треньори. Покрай спорта се запознах с много приятели.

И след като приключих с кариерата си, момчетата с които тренирах станаха шампиони.

Не искам да прозвучи нескромно, но във всяка тренировка давах най-доброто от себе си. Треньорите ми бяха убийци. Какво означава това? Означава, че когато тренираш здраво и приключиш без нито една капка останала сила, треньорът идва и те кара да направиш още 10 или 20 набирания или нещо такова. Така се събират 50-60 на седмица. След година си много по-напред от всички останали. Затова се опитвах да тренирам повече от другите. Идвах по-рано и си тръгвах по-късно от другите. Това прави разликата.

Когато излизах да се бия, исках да направя всичко, което зависи от мен. Имаше някои бойци, които бяха по-силни от мен в даден етап. Тогава беше труден момент от живота ми и съм благодарен на близките ми хора за подкрепата. Имах много проблеми със семейството. Жена ми Марина беше бременна и не беше в добро здраво.

Тя взе своите решения и аз се върнах при първата си жена - Ксения, която беше до мен, когато започвах кариерата си и станах шампион. Беше до мен и ме подкрепяше, когато се бих с Мирко.

Сега съм щастлив, защото усещам човека до себе си, който ще ме подкрепя, независимо от резултата.

Когато преминах от Rings в PRIDE те ми дадоха прякора "The Last Emperor". Опитах се да им обясня, че руският император е Никола Втори и че прякорът не ми харесва особено, но не можех нищо да направя. Това име просто залепна за мен.

Знам, че мога да помогна на много момчета. Виждам грешките, които Cain Velasquez и Junior dos Santos правят. Разбира се Velqsquez е много добър, но виждам дупките в играта му. Още не мога да разбера защо руските бойци не могат да стигнат до титлата и да я вземат. Или може би просто не искат.

Много от нашите бойци са опитни. Но пренебрегват моята помощ много често. Затова предпочитам да работя с нови състезатели. По-лесно се работи с тях.

Сега се стремя да развивам ММА в нашия регион. Правя всичко, което зависи от мен. Но независимо на каква позиция съм в този спорт, ММА си остава в кръвта ми до края."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес