Зареждане

България в RIZIN: Александра Тончева с двубой в тунира-наследник на PRIDE

България в RIZIN: Александра Тончева с двубой в тунира-наследник на PRIDE
Публикувано на: Март 16, 2017 в 19:10 ч

Александра Тончева ще бъде първият български боец, който ще стъпи на ринга на японската ММА организация RIZIN Fighting Federation. Варненката има организиран двубой в пролетното издание на турнира, който ще се проведе на 16 април в Йокохама, Япония.

RIZIN FF е наследник на легендарната организация PRIDE, която бе закупена в близкото минало от UFC. Затова е и огромна чест наш боец да стъпи на ринга, а Александра не крие вълнението си.
 
"Чувството е невероятно!" сподели Александра за MMA.BG. "Още не мога да повярвам, че ще дебютирам в толкова силна организация като Rizin FF. Но с радостта идва и отговорността да представя България и в Азия."
 

 
За да стигне до това ниво в ММА, състезателката от клуб "Десант" - Варна извървя дълъг и успешен път - тя е световна и европейска шампионка по ММА за аматьори, а за подписването с организацията заслуги има и нейният треньор.
 
"Голяма роля за подписването изиграха световната ми титла при аматьорите от 2016 г. и двете европейски титли през 2015 г. и края на 2016 г... На базата на тези успехи и невероятните ни американски мениджъри, с които работи Николай Добруджански, участието ми в Rizin е факт."

Опонентката на Александра също има доста успехи зад гърба си. Kanna Asakura ще се бие пред своя публика и за възрастта си от 19 години е натрупала 6 професионални победи в ММА, сред които от престижни турнири като Deep, Rizin и Shooto.
 
"Asakura  е силен съперник със статистика 6-2 в професионалния ММА," казва Александра. "Боркиня е и ще търси събарянията. Аз, от своя страна, ще гледам да не и позволявам да ме свали на земята... иначе ще се позовавам на познанията си по граплинг."
 

 
Зад българката стои и сериозен екип от треньори и състезатели, които и помагат в подготовката, така че тя да подходи с максимална увереност към двубоя.
 
"За щастие имам възможността личен треньор да ми е един от най-добрите треньори не само в България, а и в Европа - Николай Добруджански. Подготовката ми протича под негово ръководство в родния ни град Варна. Имам му пълно доверие и знам, че можем да се справим с предизвикателството!"

Битката е след по-малко от месец и макар че има много възможности пред нея, Александра е изцяло фокусирана върху предстоящия дебют.
 
"В момента съм концентрирана единствено в предстоящия дебют. Още нямам начертани планове за далечното бъдеще."
 

 
А бъдещето може да е много обещаващо, особено при победа над Asakura в страна като Япония, където атрактивните бойци се ценят добре.

Главната среща на вечерта ще бъде двубоя между топ бойците Kyoji Horiguchi и Yuki Motoya, които ще спорят за шампионското място в категория перо.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес