Зареждане

Коментар на Светлозар Савов относно спорната му загуба в KSW

Коментар на Светлозар Савов относно спорната му загуба в KSW
Публикувано на: Март 8, 2016 в 15:18 ч

През уикенда българският ММА боец Светлозар Савов направи дебюта си в полската организация KSW. Там той се изправи срещу Antoni Chmielewski. Въпреки че започна добре в началото на рунда, Савов получи неволен удар с глава от опонента си по време на събаряне, който го зашемети и му костваше победата.

По правилника на KSW в такива случаи двубоят трябва да бъде прекратен, но това не се случи и победата бе присъдена на Chmielewski.
 

 
Неволният удар с глава, който зашемети Савов се вижда добре на повторението точно при падането на двамата бойци на земята.
 

Светлозар Савов оспорва загубата си в KSW 34 с отворено писмо към организаторите.-----https://mma.bg/novini/mma-novini-drugi-turniri/komentar-na-svetlozar-savov-otnosno-spornata-mu-zaguba-v-ksw

Posted by MMA Bulgaria on Tuesday, March 8, 2016

 
Днес Савов пусна отворено писмо, което бе адресирано и до организаторите на турнира с цел преразглеждане на крайния резултат от срещата на боеца.
 
"Казвам се Светлозар Савов и съм състезател по ММА от България. В началото на тази година подписах договор с най-голямата и добра организация в Европа-KSW. Силно съм впечатлен и се гордея с това, че имам възможност да участвам в техните събития. Мисля че те ще се докажат, като една от най-големите професионални организации които правят подобни спортни зрелища.
 
За 5-ти март 2016г. бях поканен да участвам в гала вечерта KSW34, като първоначалният ми партньор беше сменен 4 дни преди боя, но това не ме смути и приех новия съперник.
 
Подготовката ми мина перфектно, без травми, изпълних всичките си програми направени от професионални треньори. Имах за спаринг партньори едни от най-добрите български ММА състезатели, които са се доказали и на международния ринг- Никола Дипчиков, Георги Валентинов, Валентин Бенишев, Росен Димитров и други. Кондиционен треньор ми е Станислав Събев. Специализирал едно от най-реномираните обучения в САЩ и доказал способностите си на няколко големи световни състезания.
 
Пристигнах в Полша на 3-ти март и бях посрещнат подобаващо, като ни бе подсигурено всичко от което имаме нужда аз и моят екип. Държа да отбележа, че всичко от хотел Мериот до условията за тренировка и адаптация беше перфектно. Имаше специална програма, бяхме запознати с всички правила и задължения като участници.
 
В деня на събитието 5-ти март се чувствах чудесно, изпълнен със сила и увереност и както всеки състезател излязох за да победя.
 
Уви, загубих срещата. Според мен и екипът ми по нелеп начин. До момента на края, се държах доста добре на ринга и успях на два пъти да разклатя противника, като първия от които доста сериозно. При едно от събарянията бях ударен глава с глава от противника ми, като аз бях ударен в областта на челюстта, а опонента ми с челото си. В следствие на което изгубих съзнание и загубих срещата.

По правилата на KSW ударът с глава е забранен. От екипа ми по време на падането не са видели точно какво се е случило, поради ъгъла от който са наблюдавали и след преглед на видео записа след срещата, ясно се вижда как с падането противника ми Chmielewski ме удря и с глава. Дори и да е без умисъл това е забранен приом в боя и записан в правилника на KSW като такъв.

От зададените въпроси към част от екипа на KSW какво трябва да се направи от наша страна в дадения случай, срещнахме незаинтересованост дори и насмешка, което ни накара да мислим, че няма смисъл да пускаме контестация. Боя е бой и винаги има победител и победен. Тази загуба не може да бъде причина за колебание. Гледам напред и след кратка почивка започвам усилени тренировки и подготовка. Може ли някой да си представи колко много труд, упоритост и лишения са необходими за една тримесечна подготовка и представете си след този така наречен инцидент да разбере, че боя не само няма да се преразгледа, ами дори срещата е обявена за KO на вечерта с приом забранен по правилата на KSW!!!
 
Къде е феърплея, къде са тук безпристрастните съдии?!?! Къде е достойнството на кичещия се със слава боец, спечелил по този начин двубоя?!?!
 
Приех загубата с вдигната глава, знаейки че в кариерата на много бойци има и моменти на поражение и ще се връщам на ринга всеки път докато мога и ми се дава такава възможност.

Очаквам преразглеждане на съдийското решение и на управата на KSW. Надявам се, това че съм Български боец, а не Полски, да не рефлектира по никакъв начин върху решението на съдиите. Вярвам в техния безпристрастен професионализъм. Гордея се че се бия в тази организация и ще се върна в клетката по силен от всякога!"

Пълно видео от срещата може да видите тук:
 

Светлозар Савов стартира убедително в KSW 34, но за съжаление бе победен.-----https://mma.bg/novini/mma-novini-drugi-turniri/svetlozar-savov-zagubi-infarktno-pri-debyuta-si-v-ksw

Posted by MMA Bulgaria on Sunday, March 6, 2016

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес