Зареждане

Владимир Вълев ще направи един последен двубой във Варна

Владимир Вълев ще направи един последен двубой във Варна
Публикувано на: Декември 5, 2016 в 08:41 ч
Източник: novsport.com
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет световния шампион по кик бокс К1 за професионалисти в категория до 72 кг. Владимир Вълев – Питбула на церемония в Юнашкия салон във Варна. Преди дни в Москва варненският боец стана световен шампион на WAKO PRO. Владимир Вълев-Питбула е двукратен световен и двукратен европейски шампион по кикбокс на WAKO стил К-1 категория до 71кг. (аматьори), световен и европейски шампион по муай тай на W.M.T.F (аматьори) категория до 71 кг, съобщава novsport.com.

Вълев-Питбула ще завършил официално състезателната си кариера с последен двубой в родната му Варна. Това стана ясно по време на награждаването на боеца от министъра. Двубоят ще е или защита на трофея, спечелен преди броени дни в Москва, или бенефис. Така или иначе обаче морската столица ще може подобаващо да изпрати героя. Как точно ще се случи това и в какъв мач ще участва, ще прецени самият боец.

Министър Кралев обяви, че ще бъде определена и парична награда от Министерството на младежта и спорта за постижението на Владимир Вълев.
 
„България има нужда от такива победи“, каза на церемонията Красен Кралев. Той благодари на медиите, които са отразили огромното постижение на Владимир Вълев и призова останалите да  обръщат по-голямо внимание на постиженията на българските спортисти от бойните спортове, за да достигат те до всички българи. „Нашите сънародници имат нужда да бъдат по-близо до шампионите и героите си“, добави министърът.

На церемонията в Юнашки салон присъства и кметът на Варна Иван Портних, който награди шампионите по ММА от трите варненски клуба -Десант, ММА - Варна и Викинг, които участваха в европейското първенство по ММА в Чехия. Преди дни в София министър Кралев връчи почетни медали на Министерството на младежта и спорта на всички медалисти от Европейското първенство по ММА. България спечели 5 титли и общо 8 отличия в чешката столица.
 
„Преди две години нашата администрация лицензира Българска федерация по ММА. Дълги години имаше неуспешни опити за това. Оказа се, че не сме сбъркали. Само за две години се създадоха над 40 клуба и вече имаме медали от световни и европейски първенства, на които нашите момчета и момичета успяха достойно да защитят името на България. Това показва, че този спорт има бъдеще и смятам, че трябва да се отнасяме с огромно уважение към всички бойни спортове. А Варна безспорно е столицата на бойните спортове в страната“, коментира министър Кралев.
 
Министър Кралев и Иван Портних се включиха и в награждаването на победителите и участниците от Първия турнир по джудо за подрастващи, който се проведе в Юнашкия салон. В него участваха над 70 деца на възраст от 5 до 13 години.
 
„Благодаря на всички родители, които са запалили децата си по спорта. Усилията ви ще бъдат възнаградени, защото бойните спортове изграждат много силни характери“, обърна се министър Кралев към присъстващите.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес