Зареждане

Триумф: 28 български медала от Европейското по кикбокс

Триумф: 28 български медала от Европейското по кикбокс
Публикувано на: Септември 1, 2015 в 20:27 ч

Общо двадесет и осем медала извоюваха националите ни по кикбокс към Българска конфедерация по кикбокс и муай тай на изтеклото Европейско първенство за кадети в Сан Себастиян - Испания. Шампионатът бе организиран от най-голямата Световна асоциация на кикбокс организациите WAKO.

Четири златни, единадесет сребърни и тринадесет бронзови отличия вече са притежание на нашите заслужили момчета и момичета от цялата страна. Благодарение на добрата подготовка от личните треньори и правилния и контролиран подбор от страна на националните селекционери България отново бе водеща сила в бойните спортове и за поредна година доказва, че има своето почетно място сред най - добрите в Европа. Престижния форум бе място за изява на над 35 държави във всички стилове на кикбокса на ринг и на татами.

В генералното класиране благодарение на постигнатите резултати България се нарежда на тринадесето място измествайки световни сили и фаворити в класирането по кикбокс като Беларус, Германия Франция, Словения, Босна и Херцеговина и други, които водеха отбори с по над 100 състезателя в отделните стилове. Още в първия ден от шампионата няколко световни шампиона бяха детронирани именно от български състезатели, който в последствие заслужено грабнаха и Европейските титли.

Първата приятна изненада поднесе Кристиян Йорданов в стил киклайт контакт до 47кг. който по пътя си към върха победи с 3:0 съдийски гласа Световния шампион от 2014г. в този стил и категория от състезанието в гр. Римини - Миколаш Манка. След този мач всичко беше в негова полза и и в крайна сметка спечели титлата.

Втората Европейска титла стана притежание на Доброслав Радев в стил киклайт контакт до 57кг. който след безапелационни победи в квалификациите и полуфиналната среща се изправи и победи Моше Ор Шарнаа от Израел.

След този грандиозен успех на татами във финален двубой при девойките 13-15г. до 46г. излезе нашата представителка Кристина Николова, която в буквален смисъл на думата в продължение на три поредни мача обсипваше съперниците си с дъжд от удари, за да може в крайна сметка да победи и Сара Пешут от Хърватия.

Последната, но не по важност Европейска титла попадна в ръцете на Радослав Костов в ринговият стил лоу кик до 67кг. След няколко поредни Републикански титли Костов беше на предсъстезателен лагер и още тогава погледите на националните селекционери бяха спрени върху него като бъдещ фаворит и медалист. Напълно заслужено Радослав оправда очакванията на ръководството на федерацията и по никакъв начин не даде шанс на съперниците си да го доближат по брой нанесени точни удари, стил на игра, тактика и водене на боя.

Освен зашеметяващия брой медали за състезателите България се сдоби и с още една изключително престижна награда при съдийството. Дългогодишния рефер и съдия Дени Миленкова бе обявена за номер едно и топ рефер на шампиона. С грандиозна церемония призът и бе връчен лично от президента на WAKO - господин Рой Бекър, като по този начин се показа значимостта на труда на Миленкова и на цялата съдийска бригада от България. Този шампионат ще се запомни в историята на бойните спортове като един от най- силните по брой участия на състезатели и доказали се във времето световни шампиони и като един от най големите успехи за нашата страна в бойните спортове.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес