Зареждане

Пътят към Абу Даби и Банкок минава през София

Пътят към Абу Даби и Банкок минава през София
Публикувано на: Август 22, 2016 в 09:56 ч

След успешния старт на новия сезон на Elite Fight Night (EFN) за 2016-та с грандиозна галавечер в Бангкок на 12 август, следващата спирка на турнира е на 24 септември в София с EFN 7 в Арена Армеец.

В събитието ще има зрелищни двубои по правилата на муайтай и ММА. Победителят от турнира между 4-ма боеца по правилника на муайтай ще си заслужи място в престижния финал за Купата на краля в Банкок на 5 декември. Четиримата избраници, които ще се бият в София са както следва:
  • Marcin Lepkowski - Полша
  • Vladimir Konsky - Словакия
  • Sayfulah Hambahodov - Чечня
  • Gligor Stoyanov - Швейцария
Освен квалификациите ще се проведат и супердвубои между български и чужди муайтай бойци:
  • Йордан Янков (България) срещу Игор Данис (Словакия) до 80кг
  • Даниел Илиев (България) срещу Йонеску Козмин (Румъния) до 86кг
В турнира ще се проведат и квалификациите за финала на ММА турнира Road to Abu Dhabi Warriors, като 8 боеца ще се изправят в един срещу друг в 4 битки. И четиримата победителя ще заслужат мястото си във финала на Abu Dhabi Warriors в столицата на Обединените арабски емирства на 22 ноември.

Организирането на ММА двубоите се ръководи от Христо Христов и Любомир Геджев - лицата, които стоят зад едни от най-успешните ММА състезания у нас.

MMA квалификацията Road to Abu Dhabi ще се проведе заедно с муайтай двубоите и ще включва както българско, така и чуждестранно участие.

Elite Boxing има вече няколко проведени събития в Европа, след като стартира дейността си през 2010-та. Компанията от Банкок обикновено избираше Германия като дестинация на турнирите си. Причините този път София да бъде столицата-домакин са няколко.
 
"Имаме сериозна основа в България," обяснява съоснователят на Elite Boxing, Toli Makris. "Разработваме я от няколко години. Нашият партньор там е Кирил Пенджуров, с когото имаме две зали в България - една на Черно море и една в София, така че беше логично да направим събитието си именно там."

Освен приятелската връзка, градът се очаква да бъде спортен център в идните години.
 
"София е избрана за Европейска столица на Спорта за 2018, така че ще се стремим да увеличим присъствието си там, като започнем с EFN 7."

Като част от това EB води преговори за провеждане на европейския шампионат на IFMA (муайтай с аматьорски правилник) през 2018.
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес